Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sibiu: Spitalele au rămas fără locuri libere la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, unul intubat

Sibiu: Spitalele au rămas fără locuri libere la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, unul intubat

Un articol de: George Lupu - 23 Oct 2020, 16:08
Sibiu: Spitalele au rămas fără locuri libere la ATI. Patru copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, unul intubat Eveniment

Situația secțiilor ale spitalelor din Sibiu este una critică. Adulţii în stare gravă, cu noul coronavirus, care au nevoie de ATI, sunt transferaţi în spitalele unde mai sunt locuri libere.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI, iar la Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase locuri, aici fiind internaţi copii cu noul coronavirus, în stare gravă, care au şi comorbidităţi, unul dintre ei fiind intubat.

În acest context, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, face apel la populaţie să îşi ia toate măsurile de protecţie.
"S-a şi întâmplat acest lucru (...) dar au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. (...) Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie", a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a anunţat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19. De asemenea, patru copii cu comorbidităţi, infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Terapie Intensivă şi mai sunt libere două paturi pentru copii cu COVID-19 la ATI.

Directorul general al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat vineri, pentru Agerpres, că unul din cei patru copii de la ATI cu COVID-19 este intubat.

În total sunt internaţi la Pediatrie, 19 copii pozitivi şi 9 suspecţi, potrivit conducerii spitalului.

Citeşte mai multe despre:   ATI,   COVID-19,   Sibiu