Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sibiu: Ziua europeană fără mașini aduce biciclete cadou unor elevi câștigători ai unui concurs

Sibiu: Ziua europeană fără mașini aduce biciclete cadou unor elevi câștigători ai unui concurs

Un articol de: - 22 Sep 2015, 10:46
Sibiu: Ziua europeană fără mașini aduce biciclete cadou unor elevi câștigători ai unui concurs Foto: cemerita.ro Eveniment

Marți este Ziua europeană fără mașini, iar Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu va oferi, marți, zece biciclete cadou unor elevi câștigători ai concursului "Un slogan pentru adaptarea la schimbări climatice", scrie Agerpres.

"Prin această premiere, cu zece biciclete pentru tinerii liceeni, câștigători ai concursului organizat în cadrul proiectului 'Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă', finanțat prin granturile SEE 2009-2014, și prin această acțiune dedicată Săptămânii Mobilității Europene ne continuăm strategia de atragere a tinerilor și de conștientizare a sibienilor cu privire la necesitatea găsirii unor mijloace de transport alternative, ecologice, în contextul în care circulația auto în oraș a devenit una din principalele surse de poluare a aerului. Considerăm că atunci când timpul permite, bicicleta este un mijloc de transport benefic atât mediului cât și sănătății sibienilor", a declarat directorului executiv al APM Sibiu.

Totodată, peste două săptămâni vor fi montate în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, un rastel pentru biciclete, pentru toți cetățenii care vin la agenție.

Iar marți, angajații instituției se vor plimba cu bicicletele prin cel mai mare parc din municipiu, Parcul Sub Arini pentru promovarea unei variante alternative de transport.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   concurs,   transport