Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Cioabă a ajuns la Sibiu: Mii de romi sunt așteptați la priveghi

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Cioabă a ajuns la Sibiu: Mii de romi sunt așteptați la priveghi

Un articol de: B1 TV - 21 Aug 2013, 08:32
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Cioabă a ajuns la Sibiu: Mii de romi sunt așteptați la priveghi Foto: cancan.ro Eveniment

Trupul neînsufleţit al regelui Florin Cioabă a ajuns în ţară, iar miercuri dimineaţă sicriul a intrat pe poarta casei din Sibiu.

Acolo mii de romi îl aşteptau pentru a-şi lua rămas bun de la el. De altfel, Sibiul a devenit loc de pelerinaj pentru miile de romi sosiţi din toate colţurile ţării.

După o noapte albă şi un drum de aproape 400 de kilometri, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Florin Cioabă a ajuns miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la reşedinţa familiei din Sibiu.

Trupul neînsuflețit al regelui romilor Florin Cioabă ajuns acasă la Sibiu la ora 4 și 40 de minute dimineața. Multă lume îl aștepta îndurerată. Trei zile îl vor plânge, iar apoi îl vor conduce spre cavoul familiei.

Cei prezenți nu vor purta haine de culoare neagră, dar nici culori aprinse. Înainte de plecarea spre cimitir, se va face și preluarea de coroană. Așa cum cere tradiția, un foc s-a aprins deja în curtea palatului.

Mii de romi şi-au anunţat deja prezenţa la înmormântarea regelui autoproclamat Florin Cioabă. Au venit din toate colţurile ţării, de la sute de kilometri distranţă şi au dormit pe unde au putut, totul pentru a putea asista la funeralii. În aceste zile, în Sibiu cu greu se mai găseşte un loc de cazare.

Programată inițial pentru ziua de vineri, înmormântarea ar putea fi amânată. Ceremonia, care va dura câteva ore va fi ținută de mai mulţi pastori.

În momentul în care trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va părăsi curtea, va avea loc şi ceremonia de predare a coroanei fiului cel mare, Dorin Cioabă.

Poliţiştii şi jandarmii din oraş sunt gata să asigure ordinea publică. Totuşi, cei săraci nu îşi vor găsi acolo locul.

După înmormântare, familia trebuie să respecte tradiţiile romilor. Femeile nu se vor spăla pe cap iar bărbaţii îşi vor lăsa barbă.

Sicriul cu trupul lui Florin Cioabă a ajuns la Sibiu
Embed:


Citeşte mai multe despre:   sicriu,   Stiri Sibiu,   funeralii,   romi