Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Simfonia Apei": Se redeschid fântânile din Piața Unirii! Director general Apa Nova: Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani (VIDEO)

"Simfonia Apei": Se redeschid fântânile din Piața Unirii! Director general Apa Nova: Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 18 Sep 2018, 21:40
"Simfonia Apei": Se redeschid fântânile din Piața Unirii! Director general Apa Nova: Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani (VIDEO) Eveniment

Fântânile din Piaţa Unirii, care au fost reabilitate şi modernizate, se vor redeschide în 20 septembrie, informează B1 TV. Spectacolul inaugural, intitulat "Simfonia Apei", va începe la ora 20.00, la scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice Bucureşti, iar bucureștenii prezenţi la eveniment vor putea asista la un spectacol grandios.

Primăria Capitalei a anunţat că redeschiderea fântânilor arteziene din Piaţa Unirii va fi marcată printr-o reprezentaţie spectaculoasă a Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Mă bucur că exact înainte de începerea Zilelor Bucureştiului, eveniment prin care se aniversează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, precum şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, unul din reperele Capitalei României - fântânile din Piaţa Unirii - se redeschid, după un proces de modernizare şi reabilitare derulat de Apa Nova. În urma modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central de atracţie urbană, ce va oferi bucureştenilor şi turiştilor spectacole de apă, lumini şi muzică", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Firea reaminteşte că reabilitarea şi modernizarea celor 17 fântâni arteziene este o obligaţie prevăzută în contractul de concesiune încheiat între municipalitate şi Apa Nova Bucureşti, reabilitarea fântânilor făcând parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiţie iniţială estimată la 7 milioane de euro.

”"Apa ta, responsabilitatea noastră" este sloganul companiei Apa Nova și suntem mândri că am reușit să implementăm cu responsabilitate acest proiect de marcă. Fântânile din Piața Unirii sunt un simbol al orașului, la care noi ne raportăm, iar pentru Apa Nova este o onoare să își pună amprenta asupra unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani", a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Fântâna centrală din Piața Unirii are integrate patru "ecrane de apă" orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. Acum, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente, dispuse pe o distanţă de 1,4 kilometri, de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei.

Primăria Capitalei mai spune că, după modernizare, începând cu 28 septembrie, fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite.
 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Piata Unirii,   Gabriela Firea,   Madalin Mihailovici,   Apa Nova