Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Simplificarea care complică: Pașapoartele și permisele de conducere se obțin mai greu, după aplicarea unei măsuri a Guvernului

Simplificarea care complică: Pașapoartele și permisele de conducere se obțin mai greu, după aplicarea unei măsuri a Guvernului

Un articol de: - 06 Iul 2016, 18:16
Simplificarea care complică: Pașapoartele și permisele de conducere se obțin mai greu, după aplicarea unei măsuri a Guvernului Foto: desteptarea.ro Eveniment

Simplificarea adoptată de Guvern, cu privire la plata unor taxe, nu a rezolvat nimic, dimpotrivă. Asta pentru că în prima zi de la aplicare noii ordonanţe, privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, bucureștenii care au solicitat un pașaport au constatat că e mai greu de obținut decât înainte, informează DCNews.ro.

Dacă până pe 6 iulie, taxa pentru pașaport se putea achita la orice sucursală a CEC Bank, începând de miercuri, aceasta poate fi plătită online, prin virament de la banca unde clienții au cont, la Trezorerie sau direct la instituția de unde se ridică pașaportul.

Potrivit instituției Prefectului, din 7 iulie, clienții trebuie să-și dechidă cont la o bancă, sau să meargă la Trezoreria sectorului 5, indiferent în ce sector locuiesc.

De obstacole se lovesc și cei care aleg să plătească taxa online. După ce fac această plată, clienții trebuie să meargă la bancă pentru a obține extrasul și ștampila băncii, adică documentul prin care se certifică plata.

Instituția Prefectului nu face precizări cu privire la procedurile de obținere a permisului de conducere.  Cu alte cuvinte, la obținerea sau preschimbarea permisului, simplificarea înseamnă tot o plată online, un drum la bancă, sau o coadă la Trezoreria.

 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   ordonanta