Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sinaia, din nou în scenariul roșu. Ce restricții reintră în vigoare

Sinaia, din nou în scenariul roșu. Ce restricții reintră în vigoare

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Ian 2021, 09:25
Sinaia, din nou în scenariul roșu. Ce restricții reintră în vigoare Foto: pixabay.com Eveniment

Rata de infectare din Sinaia a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că stațiunea montană reintră în scenariul roșu.

 

Sinaia, din nou în scenariul roșu

 

O serie de măsuri vor fi aplicate din nou în Sinaia, după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, terasele, restaurantele și cafenelele se vor închide, însă pârtiile vor fi deschise în continuare. 

Momentan, două localități din Prahova se află în scenariul roșu: comuna Gorgota, unde rata este de 3,71 cazuri active la mia de locuitori și stațiunea Sinaia, care o rată de 3,12.

După convocarea CJSU Prahova, în Sinaia se vor impune, cel mai probabil de luni, 11 ianuarie, următoarele măsuri:

  • Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise 
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este este interzisă; organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (livrare la domiciliu, takeaway);
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;
  • Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

 

Cozi imense la instalațiile de transport pe cablu, în Sinaia

 

Încă din prima zi a anului, peste 5.000 de turiști au urcat pe pârtiile de altitudine de la Sinaia. În cea de-a doua zi, s-au format cozi imense la instalațiile de transport pe cablu, iar oamenii au așteptat chiar și 2 ore pentru a se putea deplasa, informează city managerul orașului, Marian Panait.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

În urma apariției în spațiul public a imaginilor cu cozile imense, de la gondola din Sinaia, unde nu se respectă regulile de distanțare socială, primăria stațiunii a emis un comunicat de presă, prin care anunță luarea unor măsuri suplimentare, în regim de urgență.

În urma discuțiilor, Președintele CLSU Sinaia (Comitetul local pentru Situații de Urgență) Primarul orașului Sinaia Vlad Oprea a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani și poliție pentru asigurarea respectării măsurilor anti Covid la Cota 1000, 1400, 2000 și în Valea Soarelui și Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecție, Comitetul a decis în această dimineață să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

S-a decis, începând cu data de 21decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar și crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecția strazilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va crește.

De asemenea, toți operatorii pe cablu vor fi obligați să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri și parapeți dar și să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanțare și mască.

Ca măsură suplimentară se pregătește un Proiect de Hotărâre a Consilului Local Sinaia prin care forțele de ordine să aiba posibilitatea de a aplica sancțiuni acelora care nu respectă regulile de funcționare ale domeniului schiabil”, a precizat Primăria Sinaia într-un comunicat pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Sinaia,   scenariul rosu,   COVID-19