Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicaliștii contestă decizia CNA cu privire la difuzarea spoturilor despre Roșia Montană (VIDEO)

Sindicaliștii contestă decizia CNA cu privire la difuzarea spoturilor despre Roșia Montană (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Oct 2013, 12:55
Sindicaliștii contestă decizia CNA cu privire la difuzarea spoturilor despre Roșia Montană (VIDEO) Eveniment

CNA a decis interzicerea spoturilor publicitare în cazul Roşia Montană, iar reacţiile nu au întârziat să apară. În ce ţară s-a mai văzut ca oamenii să nu mai poată cere locuri de muncă prin orice modalitate legală? Asta s-a întrebat intrigat preşedintele sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu.

Suntem șocați de decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a interzice spoturile Sindicatului Viitorul Mineritului, cu atât mai mult cu cât aceast decizie s-a luat în lipsa oricărei dezbateri, în care părțile să aibă șansa să-și expună punctul de vedere și să-și apere dreptul la exprimare”, a spus Cristian Albu, președinte Sindicatului Viitorul Mineritului.

Reprezentanții Sindicatului susțin că decizia CNA este nejustificată, fără vreo motivație morală, juridică sau logică”, a completat el.

Toți oamenii care au apărut în aceste spoturi și-au spus părerea proprie cu privire la importanța mineritului pentru crearea de locuri de muncă - cu ce sunt ei mai puțin îndreptățiți să-și facă auzită părerea decât oricare alți cetățeni ai acestei țări? Cerem CNA să reexamineze spoturile respective, care respectă atât litera, cât și spiritul legii. CNA este o instituție publică, al cărei rol este să apere și să reglementeze dreptul la liberă exprimare, nu să-l îngrădească. Iar noi dorim să ne cerem dreptul la muncă, un alt drept fundamental, prin orice modalitate permisă de lege, inclusiv prin publicitate TV”, a spus Cristian Albu, președinte Sindicatului Viitorul Mineritului care a adăugat că minerii nu se vor lăsa intimidați de astfel de acțiuni și vor lupta pentru locuri de muncă la Roșia Montană.

Decizie CNA, contestată de sindicaliști


Citeşte mai multe despre:   sindicalisti,   CNA,   Rosia Montana