Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicaliștii de la ROMATSA: Avem acord cu conducerea pe revendicări, însă greva nu poate fi anulată fără contract colectiv de muncă

Sindicaliștii de la ROMATSA: Avem acord cu conducerea pe revendicări, însă greva nu poate fi anulată fără contract colectiv de muncă

Un articol de: - 31 Aug 2015, 16:29
Sindicaliștii de la ROMATSA: Avem acord cu conducerea pe revendicări, însă greva nu poate fi anulată fără contract colectiv de muncă Foto: B1 TV Eveniment

Sindicaliştii de la ROMATSA au ajuns la un acord privind cele 14 revendicări pe care le-au prezentat conducerii, însă greva programată pentru marți nu va fi anulată dacă nu se ajunge la un acord și în ceea ce privește contractul colectiv de muncă, informează Mediafax.

Liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache, a declarat că negocierile privind cele 14 revendicări s-au încheiat, însă a explicat că din punct de vedere legal, în lipsa unui contract colectiv de muncă, greva generală nu va putea fi anulată. Documentul ar trebui înregistrat, în cursul zilei de luni, la inspectoratul teritorial de muncă.

Semnarea contractului individual de muncă întâmpină mai multe probleme. Una dintre aceastea constă în faptul că fostul director Aurel Stanciu a aprobat o nouă organigramă pe baza căreia a angajat oameni cu contract pe o perioadă nedeterminată. Acum s-a decis revenirea la vechea organigramă, iar acei  angajați nu pot fi dați afară.

Sindicaliștii ROMATSA au mai precizat că sunt dispuși să asigure 50% din zboruri în cazul în care greva nu va putea fi anulată și că negocierile continuă pentru găsirea unor soluții care să ducă la anularea protestului din 1 septembrie.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut vineri sindicatelor ROMATSA, după demisia directorului general Aurel Stanciu, să renunţe la greva generală, precizând că protestul  afectează activitatea din domeniul aerian şi "confortul cetăţeanului". (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Romatsa,   greva generala