Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare (VIDEO)

Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare (VIDEO)

Un articol de: - 27 Iul 2016, 10:50
Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare (VIDEO) Foto: observator.tv Eveniment

Criza din sănătate se adânceşte pe zi ce trece! În timp ce pacienţii reclamă condiţiile mizere din spitale, revolta mocneşte şi de celalată parte a baricadei. Medicii spun stop gărzilor suplimentare, iar autorităţile au anunţat noi măsuri pentru a rezolva problema. Aşadar,  sindicaliştii din sănătate vin marți la Ministerul Sănătăţii pentru a negocia condiţiile în care medicii vor accepta să facă gărzi şi după 1 august.

Această întâlnire are loc în contextul în care tot mai mulți medici amenință că nu vor mai efectua gărzile suplimentare dacă cerințele lor nu sunt respectate, și anume ca aceste gărzi să fie plătite conform legii. De asemenea, ei cer un program de muncă care să le asigure și timp de odihnă, deoarece un studiu cu care sindicaliștii vor merge la discuții arată că medicii lucrează și 33 de ore consecutiv.

Ministerul Sănătății a anunțat că aceste gărzi suplimentare vor fi plătite pe baza unor contracte individuale separate în conformitate cu normele în vigoare. Totodată vor fi trimise către spitale mai multe circulare care să explice toate datele din contracte.

Medici sunt sceptici în legătură cu aceste contracte, iar sindicaliștii au îndemnat ca aceste contracte să nu fie semnate dacă nu prevăd anumite drepturi cum ar fi dreptul la un spor cuprins între 25% și 75%, dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 ore și dreptul de a avea liber după o gardă.

Sindicaliștii din sănătate vor negocia marți la Ministerul Sănătății condițiile în care medicii vor accepta să facă gărzi suplimentare

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   medici,   sistemul sanitar