Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicat: Drumarii ameninţă că nu mai deszăpezesc şoselele dacă nu li se măresc salariile

Sindicat: Drumarii ameninţă că nu mai deszăpezesc şoselele dacă nu li se măresc salariile

Un articol de: Ramona Zaharia - 24 Noi 2020, 16:35
Sindicat: Drumarii ameninţă că nu mai deszăpezesc şoselele dacă nu li se măresc salariile Eveniment

Şoselele nu vor fi deszăpezite în această iarnă dacă drumarii nu îşi vor primi măririle de salarii pe care le aşteaptă de doi ani. Avertismentul a fost făcut de membrii Sindicatului „Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariaţi din totalul celor 7.000 din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sindicat: Șoselele vor rămâne înzăpezite dacă drumarilor nu li se măresc salariile

Mai exact, conducerea sindicatului susține, potrivit Agerpres: „Cei peste 3.000 de angajaţi care lucrează la deszăpezire în condiţii de ger şi care rămân, uneori, izolaţi în ger şi viscol în diverse zone din ţară chiar şi câteva zile, nu depăşesc, în medie, un salariu brut de 3.000 de lei pe lună. Pentru că drumarii nu şi-au primit majorările de salarii promise de guvernele din ultimii doi ani, sunt hotărâţi, în semn de protest că solicitările lor sunt ignorate constant, ca în această iarnă să nu mai deszăpezească drumurile, ceea ce ar putea duce la un blocaj al economiei naţionale. Majoritatea angajaţilor sunt foarte supăraţi că nu au primit aceste măriri, mai ales în acest context al pandemiei în care, în multe cazuri, veniturile familiilor multor drumari au fost înjumătăţite pentru că soţul sau soţia şi-a pierdut locul de muncă, fie că lucra în domeniul HoReCa sau în diverse alte firme închise în ultima vreme”.

Mai mult, reprezentanţii Sindicatului „Elie Radu” acuză oficialii de lipsă de implicare în această problemă şi susţin că, în ultimii doi ani, nu s-au acoperit nici măcar pierderile salariale ale angajaţilor cauzate de inflaţie.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a transmis că, în luna septembrie 2020, câştigul salarial mediu brut la nivelul întregii ţări a fost de 5.414 lei, faţă de 4.482 în septembrie 2018, ceea ce reprezintă o creştere de peste 20%. În aceste condiţii, sindicaliştii spun că salariile drumarilor au rămas la acelaşi nivel din 2018, când a avut loc ultima majorare, cu 11%.

Citeşte mai multe despre:   sosea,   drum înzăpezit