Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicatele Feroviare vor declanșa grevă generală de la 1 octombrie, dacă Contractele Colective de Muncă nu vor fi încheiate până la sfârșitul lunii septembrie

Sindicatele Feroviare vor declanșa grevă generală de la 1 octombrie, dacă Contractele Colective de Muncă nu vor fi încheiate până la sfârșitul lunii septembrie

Un articol de: - 04 Sep 2015, 11:05
Sindicatele Feroviare vor declanșa grevă generală de la 1 octombrie, dacă Contractele Colective de Muncă nu vor fi încheiate până la sfârșitul lunii septembrie Foto: newsbv.ro Eveniment

Federațiile Sindicatelor Feroviare au anunțat grevă generală începând cu data de 1 octobrie, dacă până la sfârșitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

"Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au întâlnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții conducerilor Companiei Naționale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA și SNTFC CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor. Conducerile organizațiilor sindicale au cerut celor trei societăți de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie 2015. Organizațiile sindicale au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfârșitul lunii septembrie, vor declanșa grevă generală începând cu 1 octombrie 2015", se arată în comunicatul citat.

Organizațiile sindicale au cerut o creștere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună, precum și vouchere de vacanță pentru salariați, începând de la data de 1 ianuarie 2016.

De asemenea, sindicatele mai vor mărirea numărului de angajați, astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

Aceștia au insistat ca toate aceste cerințe să fie prevăzute în viitoarele contracte colective de muncă.

"Administrațiile societăților feroviare s-au arătat deschise față de doleanțele și propunerile organizațiilor sindicale și au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca, până la data de 10 septembrie 2015, să facă propuneri concrete în sensul soluționării cererilor formulate", se mai spune în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   greva generala