Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicatele din Educaţie, critici la adresa Ecaterinei Andronescu: "Dinamitează admiterea în liceu". Ministrul a revenit asupra deciziei luate

Sindicatele din Educaţie, critici la adresa Ecaterinei Andronescu: "Dinamitează admiterea în liceu". Ministrul a revenit asupra deciziei luate

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Mai 2019, 10:57
Foto: gov.ro Eveniment

UPDATE: În urma apariţiei controverselor privind admiterea la liceu, Ecaterina Andronescu a revenit asupra ordinul şi a declarat că probele vocaţionale vor merge mai departe, iar prevederile ce apar în ordin nu vor intra în vigoare deoarece nu este publicat în Monitorul Oficial. Aceasta a refuzat însă să spună şi de ce a semnat ordinul.

 

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" îi aduce critici dure ministrului Ecaterina Andronescu după ce aceasta a promovat un ordin prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare.

"Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social", se spune într-un comunicat al FSE "Spiru Haret", citat de Agerpres.

Prin acest ordin, Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională. De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai a.c. şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care "va afecta grav şi mişcarea de personal".

"Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret''.

Sindicatele cere anularea ordinului de ministru şi ameninţă că vor organiza protestele dacă nu se va ţine cont de cererea lor.

Citeşte mai multe despre:   ecaterina andronescu,   top licee Romania
 
Loading...