Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicatul Oltchim acuză administratorii judiciari că vor să falimenteze societatea după ce au oprit temporar activitatea (VIDEO)

Sindicatul Oltchim acuză administratorii judiciari că vor să falimenteze societatea după ce au oprit temporar activitatea (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2013, 11:07
Sindicatul Oltchim acuză administratorii judiciari că vor să falimenteze societatea după ce au oprit temporar activitatea (VIDEO) Eveniment
Sindicatul Oltchim îi acuză pe administratorii judiciari că vor să falimenteze societatea. Aceştia au decis să oprească temporar activitatea şi să trimită în somaj tehnic peste 700 de angajaţi ai combinatului, iar pentru divizia de la Piteşti au redus săptămâna de lucru la 4 zile. Motivele pentru care au fost luate aceste decizii se pare că ar fi lipsa de materie primă, lipsa capitalului de lucru şi funcţionarea la capacitate redusă a unor instalaţii.

Mihai Diculoiu, liderul sindicatului Oltchim, spune că angajaţii nu au fost anuntaţi de întreruperea temporară a activităţii, până pe 8 septembrie.

Oltchimul la ora actuală plutește în derivă. În perioada 29 iulie- 8 septembrie trimite în somaj tehnic 715 de salariați pe motiv că face economii de 200 de mii de euro și în același timp constată că administratorii judiciari nu reușesc să atragă investitori pentru o privatizare reușită”, a declarat Mihai Diculoiu.

Liderul de sindicat solicită premierului Victor Ponta desemnarea unei comisii speciale pentru a analiza situaţia combinatului. Diculoiu solicită înlocuirea celor doi administratori judiciari, deoarece aceştia, spune el, nu au o soluţie de relansare a Oltchimului.

Oltchimul astăzi, dacă a trimis în șomaj tehnic 200 pardon, peste 700 de persoane, spuneam că fac o economie de 200.000 euro, dar în timp ei plătesc o firmă din Austria, din Anglia pentru evaluarea patrimoniului cu 200.000 de euro și refuză oferta unei firme din România, care solicită doar 50.000 de euro”, a explicat Diculoiu.

Şi liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu e nemulţumit de disponibilizările făcute şi spune că se doreşte vânzarea pe bucăţi a Oltchimului.

Nu există un angajament ferm al guvernului de a vinde la pachet și caietul de sarcini nu reflectă această condiționare importantă. Credem că o acțiune concertată e singura formă care poate da un rezultat pozitiv în sensul în care Oltchimul să fie într-adevăr un succes într-o privatizare reală și să se respingă încercările multiple pe care PCC-ul, de-a lungul vremii, le-a făcut împotriva intereselor acestei societăți”, a afirmat Hossu.

Bogdan Hossu crede că Oltchim e o afacere bună doar pentru cei care vor să vândă societatea la fier vechi.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea se afla în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, după ce o primă încercare de privatizare a eşuat anul trecut.

Autoritățile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare.

Sindicatul Oltchim acuză administratorii judiciari că vor să falimenteze societatea
Embed: