Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Jandarmeriei, despre ”10 august ăsta”: Au crezut că Jandarmeria trebuie să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie. Atribuția fundamentală este aceea de a apăra instituțiile statului (VIDEO)

Șeful Jandarmeriei, despre ”10 august ăsta”: Au crezut că Jandarmeria trebuie să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie. Atribuția fundamentală este aceea de a apăra instituțiile statului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 13:17
Șeful Jandarmeriei, despre ”10 august ăsta”: Au crezut că Jandarmeria trebuie să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie. Atribuția fundamentală este aceea de a apăra instituțiile statului (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Șeful Jandarmieriei Române, Col. Ionuț Cătălin Sindile, susține că rolul instituției pe care o conduce a fost înțeles greșit până acum. Prezent, luni, la bilanțul pe 2018 al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, Sindile a declarat, referinduse la ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, că majoritatea populației are impresia că jandarmii trebuie ”să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie”, când, de fapt, rolul acestora este ”să apere instituțiile fundamentale ale statului”. 

“Jandarmeria a ieșit mult în evidență după evenimentele din 10 august. (...) Au crezut că Jandarmeria trebuie să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie, să vină cu cazmaua la zăpadă. Acelea sunt atribuții de sprijin, atribuția fundamentală a Jandarmeriei Române este aceea de a apăra instituțiile fundamentale ale statului și a acționa în sprijinul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Faptul că societatea și politica românească a avut momente și ani buni de stabilitate, nu a fost necesar ca Jandarmeria să arate care este rolul ei principal, de garant al securității statului. Ar trebui ca 10 august ăsta să nu schimbe cu nimic rolul pe care instituția noastră îl are și din punctul nostru de vedere, acest moment a fost gestionat la cel mai înalt nivel. Nu vreau să intru în amănunte pentru că nu este cazul. Țin să mulțumesc tuturor instituțiilor care și atunci au stat alături de noi”, a precizat Sindile, potrivit realitateadegiurgiu.net.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sursa video: REALITATEA GIURGIUVEANA

 

Citeşte mai multe despre:   Ionut Catalin Sindile,   Jandarmerie