Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Singurul pacient rămas în viaţă dintre cei 6 transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ va fi externat

Singurul pacient rămas în viaţă dintre cei 6 transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ va fi externat

Un articol de: Raluca Tindeche - 04 Dec 2020, 19:59
Singurul pacient rămas în viaţă dintre cei 6 transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ va fi externat FOTO: Facebook: Exploziv TV Neamt Eveniment

Singurul pacient care a supravieţuit în urma transferului de la Spitalul Judeţean Neamţ la spitalul mobil din Leţcani va fi externat săptămâna viitoare, a precizat, doctorul Florin Roşu, noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sf Parascheva’ din Iaşi, potrivit Agerpres. 

El a coordonat Secția ATI a spitalului şi Spitalul Mobil de la Leţcani, după ce a fost numit vineri la conducerea spitalului, în locul lui Carmen Dorobăț, condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

Pacientul este un bărbat în vârstă de 74 de ani, care prezintă comorbidităţi.

„Pacientul de la Piatra Neamţ în momentul de faţă este externat din sectorul de terapie intensivă. Este mutat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Are nevoie de condiţii post terapie. El este internat într-o rezervă. Starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Probabil că săptămâna viitoare va fi externat şi, desigur, va fi redat familiei”, a declarat dr. Florin Roşu. 

Acesta este singurul rămas în viaţă dintre cei şase pacienţi cu COVID-19 transferaţi la spitalul mobil din Leţcani după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

 

Incendiul de la Piatra Neamț, tragedie națională

 

La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubul Colectiv, un alt incendiu a avut loc în România. 12 persoane au murit în flăcările care au izbucnit în seara de 14 noiembrie, în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, unde erau pacienți internați cu COVID-19.

Starea medicului Cătălin Denciu, medicul de gardă de la Piatra Neamț care a intrat în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi, acesta este în continuare internat într-un spital din Bruxelles, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic, iar starea sa este staționară.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

În paralel, zece paturi de Terapie Intensivă și mai multe echipamente medicale au fost transferate miercuri de la spitalul mobil de la Leţcani, Iași, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Citeşte mai multe despre:   incendiu piatra neamt