Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sirienii fug de România pentru că este o țară săracă: "Nici ajutor ca lumea nu este, salariul ca lumea nu e. Veniturile sunt slabe și garanția primului start în viață lipsește" (VIDEO)

Sirienii fug de România pentru că este o țară săracă: "Nici ajutor ca lumea nu este, salariul ca lumea nu e. Veniturile sunt slabe și garanția primului start în viață lipsește" (VIDEO)

Un articol de: - 25 Sep 2015, 19:22
Sirienii fug de România pentru că este o țară săracă: "Nici ajutor ca lumea nu este, salariul ca lumea nu e. Veniturile sunt slabe și garanția primului start în viață lipsește" (VIDEO) Eveniment

Sirienii care bat acum la porţile Uniunii Europene nu vor să-şi schimbe destinaţia - Germania, pentru România. Au speranţe pentru un viitor mai bun, cu un loc de muncă stabil, un start bun pentru o carieră şi fără griji pentru ziua de mâine, dorinţe pe care ţara noastră nu le-ar putea îndeplini. Sunt mărturiile unor sirieni care au venit în România cu câteva luni înaintea izbucnirii exodului către ţările din U.E. Se află aici dintr-un singur motiv, să fie alături de membrii familiei lor, stabiliţi deja în ţara noastră.

“Am zis sa vin aici pt ca familia mea este aici. Unii aleg Germania pentru că sunt ajuta’i mai mult. Din cauza asta. Dacă ar fi ajutor bun aici și să fie ajutați cei care vin, nimeni nu pleacă să știți”, a declarat o femeie din Siria venită în România la familia ei

 Aceaşi opinie o au şi alţi sirieni veniţi în ţara noastră cu câteva luni bune înaintea valului uriaş de refugiaţi din Orientul Mijlociu care a luat cu asalt Uniunea Europeană.

România este prea săracă pentru a le asigura un viitor, aşa cum o poate face Germania, aceasta este concluzia generală a imigranților.

“Foarte rar se gândesc sirienii să vină în România! Nu li se oferă nicio şansă la un viitor aici, nu pot avea un start bun în viaţă”, a spus Abdul Karim Aiul.

“Cine are rude vine aici. Care n-are, nu cred să vină aici. Nici ajutor ca lumea nu este, salariul ca lumea nu e”a declarat un alt refugiat.

“Să vină în România din refugiati? Nu vrea nimeni! Veniturile sunt slabe și garanția primului start în viață, omul vrea să se așeze să traiaca 6-7 luni, până își croiește un drum, fie că e vânzător sau studente, startul îi lipsește. În România nu are cum să vină”, a spus un sirian stabilit în România.

Sutele de mii de sirieni care bat acum la porţile Europei pentru refugiu au fugit din calea unui război crunt, în care viaţa le era ameninţată. Imaginile cu oamenii care alergau pe câmpurile de la graniţa Macedoniei, femei, copii, bătrâni laolaltă, în drumul spre un trai mai bun sau se răfuiau la frontiera dintre Ungaria şi Serbia cu forţele de ordine au făcut înconjurul lumii. La fel şi cele în care erau surprinşi butonând telefoane mobile de ultimă generaţie. moment în care apăreau voci ce puneau sub semnul întrebării sărăcia sau deznădejdea cu care sirienii se confruntau cu adevărat acasă.

“Sirienii pleacă la drum cu o tehnologie care să îi ajute să ajungă la ţintă. Investesc bani în acele telefoane performante, pentru a accesa hărţi şi să găsească mai uşor traseul către destinaţie”, a explicat un imigrant.

Mulți dintre cei care se opun migrației în masă și deschiderii granițelor europene pentru refugiaţi pun în discuţie şi problema eventualilor militanţi ISIS ce s-ar putea infiltra în rândul grupului de refugiaţi.

„ISIS este exportat la noi, e inventat să ne facă să fugim din țară. Vă dați seama că ISIS s-a împânzit în Europa, de unde să știi că imigrantul nu e ISIS, nu avem de unde să știm?

Nu știm nici ca este ISIS. Trebuie studiat din aproape în aproape de la cunoscuții”, a spus un alt refugiat venit din Orientul Mijlociu.

 

Sirienii fug de România pentru că e o țară săracă

Citeşte mai multe despre:   isis,   Siria,   refugiati,   imigranti