Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sistemul informatic pentru medicii de familie, în colaps total, susține Societatea Națională de Medicina Familiei

Sistemul informatic pentru medicii de familie, în colaps total, susține Societatea Națională de Medicina Familiei

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 14:14
Sistemul informatic pentru medicii de familie, în colaps total, susține Societatea Națională de Medicina Familiei Foto: snmf.ro Eveniment

Sistemul informatic al CNAS este în colaps total, susțin medicii de familie într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. 

"Medicii de familie din întreaga țară au ajuns la limita suportabilității. Numărul și complexitatea problemelor fundamentale cu care se confruntă sistemul medical sunt depășite ca nivel de suportabilitate de chinul zilnic prin care trec mii de medici de familie încercând să își facă datoria", se arată în scrisoarea deschisă semnată de Societatea Națională de Medicina Familiei.

Medicii de familie au acordat nota 0,33 sistemului informatic: "Disfuncționalitățile sistemului creează probleme insurmontabile medicului de familie, atât la nivel birocratic cât și în comunicarea cu pacientul. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore însă au fost situații în care pe o perioada de 3 zile sistemul a funcționat adunat 2-3 ore”

Ei spun că trebuie să facă ture de noapte pentru a valida documentele de peste zi, sperând că sistemul este mai accesibil în această perioadă, și "solicită imperativ rezolvarea problemelor informatice și adaptarea normelor de activitate la ritmul de funcționare a sistemului. Toate efectele negative ale acestei situații se răsfrâng în primul rând asupra pacienților prin prelungirea timpului de așteptare".
 

Citeşte mai multe despre:   SNMF,   Guvern,   Ministerul Sanatatii