Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sisteme de combatere a copiatului la examen

Sisteme de combatere a copiatului la examen

Un articol de: B1.ro - 26 Mar 2019, 13:11
Sisteme de combatere a copiatului la examen Foto: pixabay.com Eveniment

In ziua de azi, numerosi sunt tinerii care sunt constienti de faptul ca o facultate le poate oferi un viitor mai bun, un job bine platit dar putini sunt cei care se arata dispusi sa invete, sa depuna eforturi pentru a fi admisi la o facultate buna. Din ce in ce mai multe universitati isi selecteaza viitorii studenti apeland la examene de admitere. In plus, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si-a exprimat intentia de a scoate si pentru clasa a-8-a Evaluarea Nationala ceea ce ar insemna ca ar ramane examenul de admitere la liceu.

Admiterea fiind tot mai grea, bibliografia destul de complexa si timpul de a invata tot mai scurt- iata principalele motive pentru care unii candidati aleg si alte variante mai putin morale, atunci cand vine vorba de buna pregatire pentru a putea reusi in cazul unui examen. Chiar daca acest tip de comportament este daunator pe termen lung, deoarece incorectitudinea si imoralitatea sunt doua trasaturi negative in societate, iar in plus de asta, se supun numeroaselor riscuri, de a fi descoperiti, de a fi acuzati de frauda si dati afara din examen, unii aleg si aceasta cale riscanta si care nu aduce niciun beneficiu in viata, aceea de a copia.

Mai nou, supraveghetorii sunt foarte vigilenti la tot ce inseamna tentativele de a copia, ei fiind informati si fiind constienti de ultimele metode folosite. In plus, supravegherea video a candidatilor este tot mai des folosita, deoarece inregistrarile video pot fi stocate si ulterior in cazul unor suspiciuni, pot fi vizualizate si trase concluziile corespunzatoare. Daca vorbim de examenul de bacalaureat, existenta camerelor video este obligatorie, tocmai pentru a descuraja si mai mult pe cei care incearca diverse sisteme si metode de ca copiat. In fiecare an, sunt totusi cativa care incearca sa fenteze probele bacalaureatului, iar o buna parte din ei sunt prinsi, dati afara din examen si li se interzice dreptul de a sustine examenul o perioada de timp. Cea mai des folosita metoda de a copia, este formata dintr-o casca de copiat, elevul efectiv primind raspunsurile printr-o mini casca care se doreste a fi cat mai mica si cat mai greu de observat de catre supraveghetori. Dar de multe ori, datorita vigilentei acestora din urma, candidatii sunt prinsi, practic neexistand un sistem de copiat perfect si fara riscuri.

Insa, pentru a-si asigura un loc la facultate, nu putini sunt cei care apeleaza la castile de copiat. Principalul motiv pentru care fac acest lucru este disperarea deoarece, la facultatile bune, exista mai multi candidati decat locuri disponibile iar, pentru a se asigura de faptul ca vor fi admisi, numerosi sunt cei care apeleaza la un sistem de copiat. Sau, din comoditate, nu vor sa invete si aleg aceasta metoda. Mai exista si cei care sunt nevoiti sa munceasca pentru a se intretine si nu au timpul necesar sa invete. Telefoanele mobile sunt in ziua de azi cele mai populare si mai cunoscute metode de copiat, menite sa ii ajute pe elevi si studenti sa treaca mai usor peste un examen pentru care nu au invatat.

Cu ajutorul telefoanelor mobile gasim rapid pe Internet orice informatie dorim. Ceasul inteligent este o alta metoda populara de copiat si eficienta totodata deoarece nu dai de banuit cand porti la inchietura un ceas. Ceasul inteligent este identic cu cel clasic. Exista persoane care prefera sa ramana fidele metodelor clasice de copiere precum fituica, scrisul pe banca sau copiatul din carti sau cursuri.

Daca este sa ii intrebam pe specialistii in domeniu acestia sunt de parere ca cea mai buna si mai eficienta metoda de copiat este casca de copiat. Asta deoarece casca de copiat are dimensiuni deosebit de reduse, nu are niciun fir si este aproape imposibil de detectat datorita faptului ca vine in culorile pielii. O casca de copiat se poate dota cu o camera video, capabila sa transmita in timp real informatiile necesare din cadrul salii de examen unei terte persoane care sa dicteze ulterior rezolvarea. Casca de copiat este in general folosita la examenele mai grele precum Bacalaureatul sau examnele din timpul sesiunii. Exista deja o adevarata industrie  in ceea ce priveste comercializarea sistemelor de copiat, cele mai cerute fiind sistemele inteligente.

Intotdeauna va fi o lupta continua intre examinatori si sustinatorii probelor, acestia din urma cautand mereu solutii mai putin ortodoxe de a trisa aceste examene, putand spune ca este vorba de o cursa de-a soarecele si pisica, in urma careia, mereu cel care incearca sa triseze la aceste probe va avea de pierdut.

 

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo