Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situația CIUDATĂ în care se găsește Cathedral Plaza. Ministrul Culturii a explicat de ce autoritățile sunt în impas

Situația CIUDATĂ în care se găsește Cathedral Plaza. Ministrul Culturii a explicat de ce autoritățile sunt în impas

Un articol de: - 18 Iul 2017, 11:34
Foto: buzau.net Eveniment

Demolarea Cathedral Plaza este mult mai periculoasă decât construcţia în sine, motiv pentru care este nevoie de un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul Ministerului Culturii, aviz care nu poate fi dat în absenţa dosarului complet, care poate fi furnizat doar de proprietar. Aceasta este situația ciudată în care se află clădirea de birouri cu 19 etaje ridicată lângă biserica monument Sfântul Iosif, după cum a descris-o Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu. 

În urmă cu cinci ani, un judecător a decis definitiv şi irevocabil ca imobilul să fie demolat, pentru că nu avea toate autorizaţiile necesare, amintește Digi24. Se pare, însă, că demolarea depinde chiar de proprietarul clădirii.

”Comisia poate da avizul doar în baza unui dosar complet, care trebuie să conţină o serie de documente. Poate fi furnizat doar de proprietar. Întreaga situaţie a acelei clădiri este ciudată.

Demolarea se pare că e mult mai periculoasă decât construcţia în sine. Demolarea trebuie aprobată de ministerul Culturii şi ministerul are nevoie de acele documente. Proprietarul e cel în măsură să le dea.

Sunt subtilităţi juridice pe care nu le pot interpreta. Legal, demolarea nu se poate fără aviz din partea comisiei. Demolarea este blocată procedural. Termenul de aviz e de 60 de zile, dar după ce dosarul e complet”, a explicat Romașcanu, pentru Digi24.
 

Citeşte mai multe despre:   aviz,   Ministrul Culturii
 
 
 
Loading...