Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situație aberantă, unică în România: Primarul din Iași conduce municipiul din sufrageria unei vile de lux din cel mai exclusivist cartier rezidențial din oraș

Situație aberantă, unică în România: Primarul din Iași conduce municipiul din sufrageria unei vile de lux din cel mai exclusivist cartier rezidențial din oraș

Un articol de: - 12 Mai 2015, 19:21
Situație aberantă, unică în România: Primarul din Iași conduce municipiul din sufrageria unei vile de lux din cel mai exclusivist cartier rezidențial din oraș Eveniment

După ce primarul Gheorghe Nichita, a ajuns în vizorul DNA, momentan fiind arestat la domiciliu, municipiul Iași traversează o situație administrativă aberantă și fără precedent în România, scrie Adevărul.

Edilul PSD refuză să renunţe la atribuţiile corespondente funcţiei de şef al municipalităţii, motiv pentru care capitala Moldovei, urbe cu o populaţie de 320.000 de persoane, a ajuns să fie condusă dintr-o vilă de lux evaluată la 300.000 de euro şi situată în cel mai exclusivist cartier rezidenţial al oraşului.

Gheorghe Nichita nu are voie să părăsească locuința până pe 6 iunie. În acest caz secretara primarului face de mai multe ori pe zi drumul între locuința acestuia și sediul primăriei.

Primarul Nichita este, conform atribuţiilor legale, ordonator principal de credite. Conform legii, semnează sau contrasemnează toate documentele referitoare la finanţări. Sunt o mulţime de domenii a căror administrare a fost delegată către noi, viceprimarii. Nu pot ştiu cu precizie câte acte are de parafat dumnealui, dar un viceprimar de Iaşi îşi pune semnătura zilnic pe un număr cuprins între 30 şi 200 de documente“, a declarat Gabriel Surdu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Iaşi.

În primăria din sufragerie au mai fost văzuţi intrând şi diverşi funcţionari, precum şi oameni de afaceri apropiaţi baronului PSD sau membri ai familiei.

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Nichita,   PSD,   primar,   Stiri Iasi,   primarie