Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situație alarmantă în sănătate: Spitalul din Tulcea cu secția de pediatrie închisă din lipsă de personal

Situație alarmantă în sănătate: Spitalul din Tulcea cu secția de pediatrie închisă din lipsă de personal

Un articol de: - 01 Iul 2016, 08:51
Situație alarmantă în sănătate: Spitalul din Tulcea cu secția de pediatrie închisă din lipsă de personal Eveniment

Situaţie alarmantă în spitalul din Tulcea, unde activitatea secţiei de pediatrie a fost suspendată pentru că singurul medic specialist a plecat în concediu. Managerul unităţii medicale, Tudor Năstăsescu, a precizat că nu se va lucra timp de două săptămâni în această secţie de pediatrie. Copii cu probleme grave vor fi transportați cu ambulanţa la spitalul din Constanţa. Grav este că această situaţie a fost şi anul trecut. Cu toate acestea, autorităţile nu au găsit nici acum o soluţie.

"Timp de două săptămâni, activitatea Secției de Pediatrie este suspendată, urmând sa fie reluată la întoarcerea doamnei doctor din concediul de odihnă. Până când personalul medical nu va primi o remunerație corespunzătoare efortului depus, până când va înceta atacul clonelor împotriva actualului sistem sanitar, prefer să nu comentez." a declarat Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului din Tulcea.

De altfel, situaţia este critică şi în alte secţii tot din lipsă de personal. Şi în luna februarie a anului trecut activitatea secţiei de pediatrie a fost suspendată din lipsa medicilor. În urma cu două luni, secția era deservită de un doctor, un altul aflându-se în concediu fără plată.

Specialiștii din sănătate dau vina tocmai pe autoritați. "Din păcate aici s-a ajuns datorită faptului că Ministerul Sanatații nu a reușit să vină cu nicio politică coerentă de retenție a personalului totodată cu partea de salarizare au făcut un prim pas dar mai e o cale lungă până acolo" susținut președintele Alianței pentru sănătate din România, Cristian Hotoboc.

"Trebuie găsite stimulentele necesare pentru a face doctorii să rămână în aceste spitale și să practice medicina acolo" a completat preşedinte Alianței Medicilor din România, Bogdan Tănase.

Anul trecut părinții au protestat în fața Spitalului din Tulcea după ce activitatea secției de pediatrie a fost suspendată. Oamenii erau nemulțumiți de faptul că nu aveau unde să își trateze copiii și au lansat chiar o petiție pe internet în atenția ministrului Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   sanatate,   spital,   Stiri Tulcea