Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor (VIDEO)

Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Mai 2017, 16:58
Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor (VIDEO) Eveniment

Ne confruntăm cu o nouă criză de sânge în multe oraşe din ţară! La centrele de transfuzii este pustiu, deși ar fi nevoie de aproximativ 300 de donatori pe zi, pentru a acoperi necesarul. Medicii fac apel ca români să doneze sânge, înainte să plece în vacanțe, întrucât cererile sunt din ce în ce mai mari! 

Numărul donatorilor a scăzut în ultima perioadă, situație care a pus pe jar cadrele medicale.

Mulți români pleacă în concedii, în timp ce alții sunt la muncă în străinătate. Așa ca la centrele de transfuzie nu se prezintă zilele acestea mai nimeni. Doctorii se așteaptă că lucrurile să se schimbe în bine abia în septembrie. 

Situația este critică în multe orașe din țară. Spre exemplu, la Centrul de Transfuzii din Bistrița începutul de an părea unul promițător. Dar, de câteva săptămâni, abia dacă mai ajung acolo 20 de donatori pe zi. Totul în condițiile în care numai Spitalul Județean are nevoie de 20 de litri de sânge zilnic.

O situație asemănătoare este și la centrul de transfuzii din Galați. În perioada verii și a concediilor, numărul donatorilor scade cu până la 30 la suta. Medicii spun că nici donatorii fideli nu mai răspund la telefon, iar mulți dintre ei au părăsit țara.

Cei care aleg să doneze primesc o zi liberă de la serviciu, tichete în valoare de aproape 70 de lei și beneficiază de analize gratuite.

Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor

Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Citeşte mai multe despre:   spital,   medici