Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL UNIVERSITAR! Stocul de CITOSTATICE, EPUIZAT! Bolnavii de cancer, trimiși acasă (VIDEO)

SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL UNIVERSITAR! Stocul de CITOSTATICE, EPUIZAT! Bolnavii de cancer, trimiși acasă (VIDEO)

Un articol de: - 07 Iun 2017, 12:29
SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL UNIVERSITAR! Stocul de CITOSTATICE, EPUIZAT! Bolnavii de cancer, trimiși acasă (VIDEO) Eveniment

Situaţie gravă la Spitalul Universitar Bucureşti. Mai mulți bolnavi de cancer care trebuiau să îşi primească tratamentul au fost trimişi acasă. Şi asta pentru că unul din medicamentele care fac diferenţa între viaţă şi moarte nu mai există în farmacia unităţii sanitare.

" Furnizorul nu a putut onora comanda spitalului din cauza lipsei stocului. Au fost făcute demersurile necesare pentru achiziţia din alte surse, iar mâine sau poimâine medicamentele care lipsesc vor ajunge în farmacia spitalului", spun reprezentanții spitalului.

Totodată, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat pentru B1 TV că a fost informat marți "că a fost o sincopă de aprovizionare pentru un citostatic. Pacienții au fost reprogramați, iar până la sfârșitul acestei săptămâni citostaticul va intra din nou în farmacia spitalului.

Secretarul meu de stat a verificat și la Institutukl Oncologic și acolo citostaticul există. Deci, e o problemă locală".

SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL UNIVERSITAR! Stocul de CITOSTATICE pentru BOLNAVII DE CANCER, EPUIZAT! Bolnavii, trimiși acasă

Citeşte mai multe despre:   cancer,   bolnavi,   Spitalul Universitar