Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situație gravă generată de pandemia de coronavirus în Vrancea: Capacitatea ATI a fost depășită

Situație gravă generată de pandemia de coronavirus în Vrancea: Capacitatea ATI a fost depășită

Un articol de: George Lupu - 23 Noi 2020, 18:08
Situație gravă generată de pandemia de coronavirus în Vrancea: Capacitatea ATI a fost depășită foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Claudio Furlan Eveniment

Situație gravă generată de pandemia de coronavirus în Vrancea. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani a rămas fără paturi libere la secția Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19. Potrivit reprezentanților spitalului, lluni erau internate la ATI 11 persoane.

 

Niciun loc liber la ATI pentru pacienții COVID-19

 

"Avem internaţi în prezent 11 pacienţi COVID-19 la Terapie Intensivă, în condiţiile în care numărul de locuri ATI disponibile pentru aceştia este de numai zece locuri. Pacienţii sunt atât din judeţul Vrancea, dar şi de la Tulcea şi Bucureşti, pentru că, în funcţie de numărul de locuri disponibile la un anumit moment dat, primim şi pacienţi din alte judeţe", a declarat managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

În acest context, spitalul încearcă suplimentarea numărului de locuri ATI cu încă zece paturi, însă, deşi aparatura există şi este funcţională, acest lucru nu se poate pune în practică din cauza lipsei personalului medical.

"Încercăm suplimentarea numărului de paturi COVID-19 cu încă zece locuri. Însă la acest moment, acest lucru nu este posibil întrucât ne confruntăm cu lipsa personalului medical care să deservească aceste paturi. Un medic care a venit de curând de la Iaşi special pentru ATI a fost depistat pozitiv şi se află în izolare. Dar chiar şi aşa, nu am rezolva problema, deoarece ne este necesar cel puţin încă un medic. Am făcut numeroase solicitări la minister şi aşteptăm", a precizat managerul SJU Focşani.

Aceasta susţine că medicii de la Spitalul Judeţean, în special cei de la ATI, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Boli Infecţioase, sunt epuizaţi, aceştia făcând şi nouă gărzi pe lună.

Luni, la nivelul judeţului Vrancea au fost raportate 162 de persoane cu COVID-19 internate, dintre care 19 la ATI, 11 la Focşani şi opt la Adjud. Este cel mai mare număr de pacienţi înregistrat la ATI de la debutul pandemiei de COVID-19.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Bilanț îngrijorător în România

 

Grupul de Comunicare Strategică anunță, în raportarea de luni, 4.207 de noi cazuri de coronavirus, la nivel național, dintr-un total de 9.938 de teste care au fost prelucrate în ultimele 24 de ore.

În acest moment sunt internați în spitalele de profil din țară 13.685 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 1.160 se află în secțiile de terapie intensivă.

Totodată, de duminică până luni au fost înregistrate 130 de noi decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 445 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, mai anunță GCS. 

Citeşte mai multe despre:   ATI,   COVID-19