Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situație ÎNGRIJORĂTOARE: Un elev român din cinci părăseşte timpuriu şcoala, nivel dublu faţă de media UE

Situație ÎNGRIJORĂTOARE: Un elev român din cinci părăseşte timpuriu şcoala, nivel dublu faţă de media UE

Un articol de: - 28 Apr 2017, 11:31
Situație ÎNGRIJORĂTOARE: Un elev român din cinci părăseşte timpuriu şcoala, nivel dublu faţă de media UE Foto: Stiripesurse.ro Eveniment

Un studiu publicat joi de Biroul de Statistică, Eurostat, arată că unu din cinci elevi din România (18,5% din totalul populației școlare) părăsește timpuriu școala, România fiind astfel pe locul trei în Uniunea Europeană în topul statelor cu cea mai mare rată a abandonului școlar, după Malta (cu o rată a abandonului școlar de 19,6%) și Spania (19%).

Statisticile arată totodată și faptul că România se regăsește pe lista puținelor țări în care abandonul școlar a crescut în ultimul deceniu de la 17,9% în 2006 la 18,5% în 2016. „A Abandonul şcolar a crescut în perioada de criză, iar probleme mai mari au fost în intervalul 2009 – 2011. Pe fond de criză, părinţii, în special cei din mediul rural din zone defavorizate, dar şi cei din oraşele mai mici, nu au reuşit să-şi susţină copiii să meargă la şcoală şi aşa a crescut rata abandonului şcolar, informează Gândul.

Pe de altă parte, am rezerve în ceea ce priveşte corec­titudinea datelor trans­mise de şcoli la Institutul de Statistică, instituţia care trimte către Eurostat datele privind abandonul şcolar din România, pentru că nu cred că este definită şi înţeleasă corect această noţiune”. Explicația îi aparține lui Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București și fost ministru delegat pentru învățământul superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică în perioada 2012 – 2014.

Citeşte mai multe despre:   elev,   scoala