Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Arhiepiscopia Tomisului: Slujbele religioase, mutate în afara bisericilor

CORONAVIRUS | Arhiepiscopia Tomisului: Slujbele religioase, mutate în afara bisericilor

Un articol de: Ramona Zaharia - 12 Mar 2020, 13:13
CORONAVIRUS | Arhiepiscopia Tomisului: Slujbele religioase, mutate în afara bisericilor Eveniment

Arhiepiscopul Teodosie va oficia slujba de duminică în exteriorul Catedralei "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa.

Măsura a fost luată pentru a limita posibilitatea răspândirii virusului COVID-19 în rândul enoriaşilor, iar recomandarea a fost transmisă tuturor bisericilor din județ.

Mai precis, arhiepiscopul Teodosie a transmis recomandări către toate parohiile şi mănăstirile din cadrul eparhiei în sensul oficierii slujbelor religioase în exteriorul lăcaşelor de cult, transmite ofiţerul de presă al arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, citat de Agerpres.

”Urmare a noilor măsuri privind limitarea accesului publicului în spaţii închise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în parohiile unde se estimează că prezenţa la slujbe va depăşi acest număr, slujba să se oficieze în afara lăcaşului de cult, aşa cum se obişnuieşte la hramuri. De asemenea, urmare a noilor măsuri luate de către autorităţi privind limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19, se suspendă săvârşirea Tainei Sfântului Maslu din zilele de joi, pentru copii şi bătrâni din aşezămintele sociale, până la posibilitatea reluării”, se precizează într-un document transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

În România au fost confirmate, până la ora transmiterii acestei știri, 48 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Numărul infectărilor din țara noastră a început să crească alarmant începând de marți, 10 martie, după ce un bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI a mințit autoritățile cu privire la o deplasare în Israel, umblând prin București și infecând mai multe persoane. De asemenea, autoritățile anunță că zecid e mii ed români din diaspora se întorc acasă, o parte dintre ei fiind purtători ai coronavirusului.

Reamintim că, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Afarat, a anunțat, miercuri, restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.

”Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis până la 100 de persoane. Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, cum sunt unele activități religioase, unde nu trebuie neapărat să intre toată lumea în lăcașul de cult și poate o parte să urmărească slujba prin difuzoare, acest lucru se poate face, dar în interior trebuie să fie maximum 100 de persoane în spațiul închis”, a anunțat Raed Arafat.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Arhiepiscopia Tomisului,   Arhiepiscopul Teodosie