Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SMURD a intervenit la aproape 1.200 de cazuri, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe misiuni s-au desfășurat în zona București - Ilfov

SMURD a intervenit la aproape 1.200 de cazuri, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe misiuni s-au desfășurat în zona București - Ilfov

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Oct 2020, 10:59
SMURD a intervenit la aproape 1.200 de cazuri, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe misiuni s-au desfășurat în zona București - Ilfov Sursa Foto: Digi24 Eveniment

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii SMURD, așa cum a explicat și IGSU. Un număr de aproape 1.200 de cazuri au solicitate ajutorul SMURD, iar dintre acestea 26 au fost intervenții ale pompierilor la incendii, scrie Agerpres.

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga ţară, cele mai multe misiuni fiind desfăşurate în zona Bucureşti-Ilfov, precum şi în judeţele Vrancea şi Arad. Echipajele ISU au fost solicitate să acţioneze la 26 misiuni de stingere a incendiilor, două misiuni de descarcerare, precum şi 225 misiuni pentru deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor”, au transmis în cursul zilei de miercuri, 28 octombrie, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Mesaje pentru avertizarea populației

 

Todoată, în ultimele 24 de ore au fost trimise patru mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-Alert, privind rata de incidență a SARS-Cov-2, în județele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, şi Sălaj.

Mesajele au avut scop informativ cu privire la rata de incidență a SARS-CoV-2 și le reamintea cetățenilor care sunt măsurile sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

„În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel naţional rămân sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi”, au precizat reprezentanții IGSU, potrivit sursei citate mai sus.