Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Social-democratul Eugen Bejinariu scapă de urmărirea penală: Deputații au respins prin vot cererea DNA din dosarul Microsoft 

Social-democratul Eugen Bejinariu scapă de urmărirea penală: Deputații au respins prin vot cererea DNA din dosarul Microsoft 

Un articol de: - 30 Mai 2017, 13:18
Eveniment

Deputatul PSD Eugen Bejinariu scapă de urmărirea penală, după ce parlamentarii au respins cererea făcută de DNA în dosarul Microsoft, informează B1 TV. 

Solicitarea procurorilor anticorupție de începere a urmăririi penale a lui Bejinariu a fost respinsă cu 183 de voturi ”împotrivă”, 88 ”pentru” și trei abțineri. De altfel, deputatul fusese susținut de colegii săi și în votul din Comisia juridică. 

Cererea DNA de începere a urmăririi penale a fost depusă încă de anul trecut, însă aceasta a fost retrimisă de mai multe ori din plen la Comisia Juridică. 

Potrivit procurorilor, Eugen Bejinariu, în perioada in care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi încâlcat dispozițiile privind achizițiile publice, prin faptul că a inițiat și a susținut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 si nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitații publice.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   urmarire penala