Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sociologul Alin Teodorescu: "România poate pierde 20.000 de locuri de muncă după Brexit"

Sociologul Alin Teodorescu: "România poate pierde 20.000 de locuri de muncă după Brexit"

Un articol de: - 28 Iun 2016, 19:33
Sociologul Alin Teodorescu: "România poate pierde 20.000 de locuri de muncă după Brexit" foto: b1.ro Eveniment

Referendumul în urma căruia britanicii au ales ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană a lansat multe ipoteze în spațiul public, iar România nu a făcut nicio excepție. În acest contextul, sociologul Alin Teodorescu, fondator al Institutului de Marketing și Sondaje a vorbit într-un interviu pentru PressOne despre efectele Brexitului asupra României, abordând și alte subiecte care a captat atenția opiniei publice.

Potrivit lui Teodorescu, Brexitul va afecta calitatea României de membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, cel mai semnificativ efect este acela al scăderii bugetului general al blocului comunitar.

"Au existat estimări potrivit cărora ar fi o scădere de 15% a bugetului total pentru România, ceea ce ar genera și o pierdere de aproximativ 20.000 de locuri de muncă", a explicat sociologul.Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

"Cred însă că România va trebui să se alinieze la politica dictată de către Comisia Europeană în privința referendumului din Marea Britanie", a adăugat acesta.

Alin Teodorescu a vorbit și despre faptul că Rusia a trimis l-a trimis pe Valeri Kuzmin drept ambasador la București.

"Este evident că România a devenit țintă pentru Federația Rusă după instalarea scutului anti-rachetă", a comentat sociologul situația.

Cât despre rezultatele alegerilor locale, cu precădere în ceea ce privește Capitala, Alin Teodorescu a considerat primii pași ai Gabrielei Firea ca fiind "foarte greșiți".

"Își asumă rezolvarea unor probleme care nu au început în mandatul său și pe care nu le poate rezolva. Mă refer la raporturile dintre ELCEN şi RADET, la situația de la Pasajul Sudului, la situația transportului public de suprafață. Nu poate rezolva toate astea. Dar poate e doar o fază", a apreciat acesta.

Citeşte mai multe despre:   locuri de munca,   Brexit,   Marea Britanie,   UE