Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șoferul care i-a SPART NASUL șefului OPC Covasna, sprijinit de partidele MAGHIARE: „Să nu se mai comporte de parcă ţara ar fi a lui!”

Șoferul care i-a SPART NASUL șefului OPC Covasna, sprijinit de partidele MAGHIARE: „Să nu se mai comporte de parcă ţara ar fi a lui!”

Un articol de: - 02 Mar 2018, 10:15
Eveniment

Organizaţiile judeţene Covasna ale celor trei partide politice maghiare au anunţat joi că îi vor oferi sprijin financiar şoferului de camion care a avut o dispută cu şeful OPC Covasna, Mircea Diacon, cunoscut pentru atitudinea sa antimaghiară, şi a fost amendat cu o sumă mare de către instanţă, transmite agenția maghiară de știri MTI, citată de Flux24.

Comunicatul comun al organizaţiilor Covasna ale UDMR, PCM şi PPMT a fost transmis agenţiei ungare de presă MTI de preşedintele UDMR Covasna, Sándor Tamás.

Şoferul de camion se afla pe 2 octombrie 2015 într-un local din Sfântu Gheorghe când a ajuns într-o dispută cu Mircea Diacon, pe care a ajuns să îl lovească, spărgându-i nasul. Medicul legist a stabilit că şeful OPC are răni care necesită 16 zile de îngrijiri medicale, iar Curtea de Apel Braşov l-a obligat pe bătăuş – în sentinţa definitivă din aprilie 2017 – la plata a 1800 de lei amendă şi 1.000 de euro daune morale.

Cele trei partide maghiare susţin în comunicatul de presă că sentinţa este grăitoare pentru justiţia din România. Potrivit documentului: martorii evenimentului din 2015 susţin că inspectorul OPC era beat şi a creat conflictul prin faptul că s-a plâns că în local se auzea muzică maghiară.

Bărbatul amendat a cerut de două ori explicaţii de la Diacon pentru atitudinea sa antimaghiară, însă inspectorul a anunţat că atât timp cât el se află în încăpere, să nu sune muzică maghiară şi l-a ameninţat verbal pe şoferul de camion. Ulterior a urmat încăierarea.

Preşedintele UDMR Covasna a declarat că funcţionarul public care s-a mutat “pe capul nostru” din alt judeţ să nu se mai comporte de parcă ţara ar fi a lui. La rândul său, József Kulcsár-Terza, preşedintele PCM Covasna, a adăugat că “cine caută dreptatea la secui o găseşte, într-un fel sau altul”.

OPC Covasna a ajuns în 2015 în centrul atenţiei presei maghiare după ce a somat un magazin de produse din carne să îndepărteze de pe etichetele produselor inscripţia” székely ízek” (gusturi secuieşti). În august 2015, inspectorul OPC a fost deranjat de abţibildele SIC lipite pe unele taxiuri din Sfântu Gheorghe, considerând că autocolantul ce reprezenta Ţinutului Secuiesc este reclamă şi nu poate fi aplicată pe maşini, decât în baza unui contract de publicitate.

Citeşte mai multe despre:   UDMR,   conflict