Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Solstițiu de vară! 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Evită să faci asta! Tradiții și obiceiuri (VIDEO)

Solstițiu de vară! 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Evită să faci asta! Tradiții și obiceiuri (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 21 Iun 2019, 12:36
Solstițiu de vară! 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Evită să faci asta! Tradiții și obiceiuri (VIDEO) Foto: pixabay.com Eveniment

Vineri are loc solstiţiul de vară. 21 iunie este cea mai lungă zi din an, cu 15 ore şi 32 de minute de lumină. Începând de astăzi, timp de 6 luni, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, până pe 21 decembrie, când va avea loc solstiţiul de iarnă. Desigur, această zi vine şi cu o serie de tradiţii şi obiceiuri la români.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

DRAMA ZILEI! VEDETA DE LA KANAL D A FOST IMPLICATĂ ÎNTR-UN TRAGIC ACCIDENT! MAȘINA S-A FĂCUT PRAF! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Astãzi va avea loc solstițiul de varã, la ora 18.54. Dupã momentul solstițiului de varã, durata zilei începe sã scadã, iar a nopții sã creascã, timp de 6 luni, pânã pe 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnã. În jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomicã a Soarelui este de 90°.

Solstițiul de varã marcheazã totodatã începutul verii astronomice.

INCENDIAR! CU CINE SE SĂRUTA PASIONAL OANA LIS LA 12 NOAPTEA! VIOREL LIS A FĂCUT INFARCT CÂND A VĂZUT ASTA (GALERIE FOTO)

Solstițiul reprezintã cele douã momente ale anului când Soarele se aflã la cea mai mare sau cea mai micã înãlțime fațã de Ecuator. Pãmântul executã atât o mișcare în jurul Soarelui, cât și una de rotație în jurul axei polilor tereștri.

Aceastã zi vine însã și cu o serie de tradiții și obieciuri, la români. Solstițiul de varã este apropiat si legat de sarbatoarea Sanzienelor, de pe 24 iunie.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV?! A RECUNOSCUT TOT PE PATUL DE SUFERINȚĂ! E DE NERECUNOSCUT

Sanzienele sunt fãpturi magice, aeriene și silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum și însușiri de leac florilor, belșug în câmpii și fertilitate animalelor. Coronițele de Sânziene lãsate noaptea afarã puteau asigura fetele cã vor face nuntã în varã, dacã erau gãsite dimineața acoperite de rouã.

Aceastã zi este totodatã și un prilej de gãsire și folosire a apei magice. Îmbãierea în lacuri sau râuri avea un efect curativ, dar constituia și un ritual de renaștere. În unele regiuni, spãlatul cu rouã adunatã în ajunul solstițiului reprezenta o practicã magicã de frumusețe, iar în altele, îmbãierea în apã cu ierburi din noaptea solstițiului reprezenta o curã de refacere a sãnãtãții și vigorii.

CRISTI BORCEA A ÎNNEBUNIT DUPĂ GRATII! INCREDIBIL UNDE A FOST VĂZUTĂ PELINEL DUPĂ NAȘTEREA GEMENELOR! E LOVITURA ANULUI