Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soluție la criza forței de muncă: Cetățeni moldoveni aduși la lucru în România peste limita actuală

Soluție la criza forței de muncă: Cetățeni moldoveni aduși la lucru în România peste limita actuală

Un articol de: - 04 Mai 2018, 17:27
Soluție la criza forței de muncă: Cetățeni moldoveni aduși la lucru în România peste limita actuală Eveniment

O propunere de lege prin care patronii din România ar putea primi posibilitatea de a aduce mai ușor la lucru cetățeni din țări extracomunitare, ca Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, pentru a combate criza de forță de muncă, se află în Parlament.

Astfel, legea ar permite firmelor românești să ocolească restricțiile impuse prin contingentul anual de lucratori extracomunitari care pot fi angajați în România, informează startupcafe.ro.

Propunerea de lege depusă este susținută de 21 de parlamentari de la opoziție, dar și de la putere.

În schimb, această lege ar urma să se aplice numai pentru lucrătorii care sunt etnici români, dar care nu au cetățenie română.

Prin Ordonanța Guvernului 24/2014, străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori în anumite condiții.

Prin excepție de la aceste condiționări, nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru o serie de străini, iar parlamentarii ar vrea să adauge printre excepții„străinii etnici români, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova și ai statelor în care există comunități românești semnificative - Ucraina, Serbia, Albania etc. - care pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României pe o perioadă de cel mult 1 an”.

Urmează ca faciliatea să treacă de Senat și de Camera Deputaților, promulgată de președintele țării și publicată în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicată.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Ucraina,   Serbia