Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soluții "românești" împotriva caniculei: Geamurile mijloacelor de transport în comun, înlocuite

Soluții "românești" împotriva caniculei: Geamurile mijloacelor de transport în comun, înlocuite

Un articol de: - 03 Iul 2016, 10:53
Soluții "românești" împotriva caniculei: Geamurile mijloacelor de transport în comun, înlocuite Foto: TVR Eveniment

Soluții "româneşti" pentru a face faţă caniculei. La Galaţi, autorităţile au găsit o rezolvare inedită pentru a-i ajuta pe oameni să scape de căldura cumplită. Şefii regiei de transport local au decis ca geamurile vehiculelor să fie scoase şi să fie înlocuite cu altele care pot fi întredeschise.

Cum sistemul de climatizare lipseşte în noile autobuze cumpărate la Galaţi, şefii regiei de transport local au cerut ca geamurile vehiculelor să fie înlocuite cu unele rabatabile, pentru ca oamenii să nu se mai plângă de temperaturile ridicate. Călătorii spun că în fiecare zi drumul cu autobuzul este un chin pentru ei atunci când e caniculă.

În Galați,  niciun vehicul de transport în comun nu deţine aer condiţionat. Preţul unui autobuz cu instalaţie de climatizare depăşeşte 200 de mii de euro. Cele cumpărate de municipalitate,
la mâna a doua, din Olanda, au costat 25 de mii de euro bucata.

Genica Totolici, director Transurb Galați, a intevenit telefonic pentru B1TV și a oferit detalii pe acest caz. Aceasta a afirmat că nu au fost fonduri suficiente pentru achiziționarea de autobuze cu aer condiționat prevăzut, iar mijloacele de transport au fost achiziționate de la singura firmă ce s-a prezentat la licitație. Directorul regiei de transport în comun a afirmat că geamurile au fost scoase și schimbate cu unele cumpărate care au ca prevedere trape pentru a putea fi deschise și astfel să se aerisească autobuzul. Ea a estimat că în două săptămâni vor fi schimbate toate geamurile.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati