Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sonda spaţială Messenger a realizat prima imagine de pe Mercur. Vezi cum arată!

Sonda spaţială Messenger a realizat prima imagine de pe Mercur. Vezi cum arată!

Un articol de: - 30 Mar 2011, 12:59
Sonda spaţială Messenger a realizat prima imagine de pe Mercur. Vezi cum arată! Foto: ehartwell.com Eveniment

NASA a făcut publică prima imagine cu suprafaţa planetei Mercur captată de sonda spaţială Messenger, miercuri dimineaţă, informează TG Daily.

Imaginile dezvăluie un crater de circa 50 de mile, numit Debussy, care se află în emisfera sudică a planetei şi care niciodată nu a fost observat îndeaproape. Se crede că acest crater conţine apă îngheţată în părţile întunecate.

Este prima oară când NASA obţine imagini de pe orbita planetei Mercur. Timp de şase ore, sonda Messenger a înregistrat 363 de imagini.

"Întreaga echipă Messenger este încântată că planul a decurs perfect (...) În ciuda aproprierii de Pământ, planeta Mercur a fost zeci de ani neexplorată. Pentru prima dată în istorie, un observator ştiinţific se află pe orbita celei mai apropiate planete de Soare din sistemul nostru solar. Secretele planetei Mercur sunt pe cale să fie dezvăluite", a declarat unul dintre cercetătorii NASA, Sean Solomon.

Echipa Messenger continuă să examineze datele adunate, şi urmează să mai primească multe alte imagini în cursul zilei de astăzi.

Sonda spaţială va orbita în jurul planetei Mercur timp de un an, va măsura întreaga suprafaţa şi va examina câmpul magnetic şi atmosfera acesteia, captând în jur de 75.000 de fotografii.


Foto: discovermagazine.com

Citeşte mai multe despre:   NASA,   planeta