Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj: 5,4% din adolescenții români cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani se droghează

Sondaj: 5,4% din adolescenții români cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani se droghează

Un articol de: - 17 Sep 2013, 14:36
Sondaj: 5,4% din adolescenții români cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani se droghează Foto: theguardian.com Eveniment

UNICEF și CURS au realizat un studiu în urma căruia a rezultat faptul că 5,4% din adolescenții români cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani consumă droguri, relatează Agerpres.

"În rândul adolescenţilor consumatori de droguri, aproape toţi cei intervievaţi au declarat că au consumat alcool şi tutun cel puţin o dată în viaţă", a afirmat reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

"Adolescenţii sunt o resursă, nu o problemă, dar ei sunt pierduţi între politicile destinate copiilor şi tinerilor. Acest studiu este o premieră pentru România şi arată că adolescenţa este o vârstă cu nevoi încă necunoscute şi nesoluţionate în totalitate. Există categorii de adolescenţi cu un grad mai mare de probleme, şi mă refer la cei cu dizabilităţi proveniţi din comunitatea romă, cei instituţionalizaţi, dependenţii de droguri", a mai spus Blanchet.

Studiul lansat marți arată totodată că vârsta medie la care adolescenţii au avut prima relaţie sexuală este de 15 ani şi jumătate. În cazul romilor acest lucru s-a întâmplat la 14 ani. În rândul adolescenţilor consumatori de droguri relaţia sexuală a început la o vârstă medie de 13 ani şi jumătate.

În raportul final al studiului se recomandă dezvoltarea educaţiei pentru sănătate, mai ales în şcoală, alocarea de resurse pentru intervenţii în vederea atenuării riscurilor colaterale ale consumului de droguri, sexului comercial şi ale altor conduite nesănătoase.

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   romani,   adolescenti