Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj: Armata rămâne cea mai populară instituţie în rândul românilor cu o cotă de 73,8%. Încredere cetățenilor în justiţie a scăzut

Sondaj: Armata rămâne cea mai populară instituţie în rândul românilor cu o cotă de 73,8%. Încredere cetățenilor în justiţie a scăzut

Un articol de: B1 TV - 29 Sep 2015, 19:02
Sondaj: Armata rămâne cea mai populară instituţie în rândul românilor cu o cotă de 73,8%. Încredere cetățenilor în justiţie a scăzut Eveniment

Românii nu mai au la fel de multă încredere în justiţie. Potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda Adevărul, DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat o scădere faţă de luna iulie. În schimb Armata, Jandarmeria şi Biserica rămân instituţiile pe care românii le apreciază cel mai mult.

Potrivit studiului realizat de INSCOP, Armata rămâne cea mai populară instituţie în rândul românilor cu o cotă de 73,8%.Pe locul doi se află Jandarmeria cu 63,7%. Direcţia Naţională Anticorupţie este pe locul al treilea, cu o cotă de 60%, în o scădere cu un procent faţă de luna iulie.O scădere mult mai evidentă este însă în cazul Înaltei Curţi, care a înregistrat o scădere de 4 procente, de la 46,7% în luna iulie la 42,7%.

În privinţa instituţiilor politice, clasamentul este condus de preşedinţie cu 46,3%, urmată de primării cu 36,3%. În mod curios, pe al treilea loc se află Curtea Constituţională, considerată de respondenţi tot o instituţie politică.

Clasamentul încrederii în instituțiile sociale și private este condus de Biserică, cu 61,2%. Topul este completat de universități cu 44,6% şi presă cu 34,5%.

În privinţa organismelor internaţionale, românii apreciază cel mai mult Nato, Onu şi Parlamentul European.

Sondajul a fost realizat de INSCOP la comanda Adevarul in perioada 10 - 15 septembrie, pe un esantion de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/ minus 3%.

 

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   Justitie