Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj INSCOP: Încrederea românilor în Uniunea Europeană, în scădere față de anul trecut (FOTO)

Sondaj INSCOP: Încrederea românilor în Uniunea Europeană, în scădere față de anul trecut (FOTO)

Un articol de: - 19 Apr 2016, 14:03
Sondaj INSCOP: Încrederea românilor în Uniunea Europeană, în scădere față de anul trecut (FOTO) foto: stirileprotv.ro Eveniment

Numărul celor care sunt de părere că aderarea la Uniunea Europeană i-a adus României o serie de avantaje se află în scădere comparativ cu anul 2015, pe fondul cotelor de refugiați impuse de Comisia blocului comunitar, arată adevarul.ro.

Cei mai mulți români, anume 50,3% sunt de părere că integrarea țării în UE a reprezentat o decizie avantajoasă pentru România. Cu toate acestea, proporția este mai mică față de cea din anul precedent, când 65,6% dintre respondenți au fost de această părere.

Sondajul realizat de INSCOP Research a fost realizat în perioada 21-28 martie 2016, pe un eşantion de 1.063 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârste de 18 şi peste 18 ani. Eroarea maximă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

În contextul cotelor de refugiați impuse de Comisia Europeană, 31,2% dintre participanții la sondaj au consideră că aderarea la blocul comunitar a adus o serie de dezavantaje, iar 18,4% dintre aceștia au spus că nu știu sau că nu răspund.

Cât despre aderarea la Uniunea Europeană, 33,7% dintre respondenți sunt de părere că atât România, cât și celelalte state membre, au avut de câștigat de pe urma aderării țării noastre, în timp ce 29,9% consideră că aderarea a adus avantaje pentru celelalte state membre.

13% cred că România a avut cel mai mult de câștigat în urma aderării la blocul comunitar, iar 9,9% au răspuns că nimeni nu a avut de câștigat. Cei care nu au răspuns au avut o proporție de 13,5%.

Cât despre o eventuală unire a României cu Moldova, respondenții ar opta pentru un referendum. Jumătate dintre respondenți, 48,8%, sunt de părere că o unire ar trebui să aibă loc prin referendumuri simultane în cele două țări.

24,7% dintre români consideră că unirea celor două state ar trebui să se realizeze prin decizii votate de Parlamentele acestora, iar 26,5% au afirmat că nu știu sau nu răspund.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

 

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   incredere,   romani,   UE,   scadere