Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj: Peste 60% dintre români cred că Rusia e principala amenințare la adresa țării, iar Ungaria acționează pentru a obţine controlul asupra Transilvaniei

Sondaj: Peste 60% dintre români cred că Rusia e principala amenințare la adresa țării, iar Ungaria acționează pentru a obţine controlul asupra Transilvaniei

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Mai 2019, 12:53
Sondaj: Peste 60% dintre români cred că Rusia e principala amenințare la adresa țării, iar Ungaria acționează pentru a obţine controlul asupra Transilvaniei Foto: rnews.ro Eveniment

Românii consideră că amenințarea cea mai mare pentru țară, în viitorul apropiat, o reprezintă corupția, urmată de criza economică și un eventual război în zonă. Peste 60% dintre români consideră că Rusia a fost și rămâne principala amenințare la adresa securității României, iar Ungaria acționează pentru a obţine controlul asupra Transilvaniei, arată un sondaj INSCOP, la comanda LARICS.

35% dintre cei chestionați consideră că amenințarea cea mai mare pentru România, în viitorul apropiat, este corupția, 18,9% cred că este o nouă criză economică, 15,4% un eventual război în zonă, iar 13,9% cred că scandalurile provocate de clasa politică reprezintă marele pericol, informează HotNews.

64,4% dintre români consideră că Rusia a fost și rămâne principala amenințare la adresa securității României și 62,6% că Ungaria acționează pentru a obţine controlul asupra Transilvaniei, într-o formă sau alta. De asemenea, 58,2% că Ungaria se amestecă într-un mod nepermis în treburile interne ale României.

Aproape o jumătate dintre români (49,2%) consideră că aderarea la UE a adus României mai degrabă avantaje, 35% sunt de părere că nu a adus nici avantaje și nici dezavantaje și doar 12% cred că a adus mai degrabă dezavantaje. Nu știu sau nu răspund 3,7%.

44,8% dintre români sunt de părere că relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii ar trebui să devină și mai apropiate, iar 39% să rămână așa cum sunt. Doar 5,7% dintre români cred că relațiile dintre România și Statele Unite ar trebui să fie mai puțin apropiate. 

La acest sondaj au răspuns 1050 persoane cu vârste de 18 și peste 18 ani, în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Citeşte mai multe despre:   inscop,   Rusia,   Ungaria,   UE,   SUA