Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj INSCOP. România în criza COVID-19: 97% dintre români cer Guvernului să ia măsuri de ajutor / 43% dintre oameni cred că au un risc de infectare mic sau nu au nici un risc să se infecteze

Sondaj INSCOP. România în criza COVID-19: 97% dintre români cer Guvernului să ia măsuri de ajutor / 43% dintre oameni cred că au un risc de infectare mic sau nu au nici un risc să se infecteze

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mar 2020, 11:29
Foto: pixabay.com Eveniment

Românii cer Guvernului ajutor pentru a trece de criza economică provocată de pandemia de coronavirus. Cel mai recent sondaj, realizat în perioada 20-24 martie, arată că 97,1% dintre respondenți cer măsuri speciale pentru ajutorarea cetățenilor.

Sondajul INSCOP comandat de Revista Capital arată astfel teama cetățenilor și poate fi considerat un strigăt de disperare.

Printre principalele măsuri pe care românii le consideră prioritare se numără amânarea plăților ratelor la bancă (44,3%), plata de către stat a unui procent din salariu cu condiția ca angajatorul să nu facă disponibilizări (43,8%) și concediul plătit de stat (25,5%).

Sondajul scoate la iveală și o inconștiență a românilor. Proporția celor care nu cred că se pot infecta de 43%. Este un procent foarte mare, iar această gândire se vede, paradoxal, în numărul tot mai mare de infectări, pentru că regulile impuse de autorități nu se prea respectă.

51,4% dintre românii intervievați spun însă că se tem de infectarea cu Covid-19.

Paradoxal, cei mai mulți dintre românii care au răspuns chestionarului sunt de părere că măsura declarării stării de urgență este bună. 91,4% din ei găsesc că regulile impuse de autorități trebuie respectate, deși, așa cum precizam mai sus, 43% dintre oameni sunt de părere că riscul să contacteze coronavirusul este mic sau deloc.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 20-24 martie 2020, în parteneriat cu Verifield, la comanda revistei CAPITAL. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 800 de persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3,5%, la un grad de încredere de 95%.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19