Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SONDAJ. La 30 de ani de la căderea comunismului, peste jumătate dintre români spun că viața lor s-a înrăutățit

SONDAJ. La 30 de ani de la căderea comunismului, peste jumătate dintre români spun că viața lor s-a înrăutățit

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2019, 15:26
Foto: rnews.ro Eveniment

Peste jumătate dintre români sunt de părere că era mai bine în timpul regimului comunist.

Un sondaj Ipsos, realizat la 30 de ani de la prăbușirea comunismului, arată că 52% dintre respondenți dezaprobă ideea că viața s-a schimbat în bine pe plan național. Majoritatea celor care au această părere sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 35 și 49 de ani, care au prins finalul Epocii de Aur, sau cei proveniți din gospodării cu venit mediu, potrivit g4media.

Această cifră ne plasează pe ultimul loc prin comparație cu alte cinci țări investigate pentru acest capitol, la paritate cu Rusia.

În comparație cu românii, cetățenii din Polonia consideră că viața li s-a îmbunătățit atât la nivel național (55%) cât și la nivelul comunităților (50%).

De asemenea, în studiu se mai arată că aproape 40% dintre români susțin ideea ascensiunii teutone, mai ales cei din segmentul 35+.

Studiul Ipsos s-a desfășurat în perioada septembrie-octombrie 2019 în rândul a 12.005 respondenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, din 16 ţări.

 
Loading...