Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sondaj: Românii l-ar vrea președinte pe Vlad Țepeș (VIDEO)

Sondaj: Românii l-ar vrea președinte pe Vlad Țepeș (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Feb 2016, 09:46
Sondaj: Românii l-ar vrea președinte pe Vlad Țepeș (VIDEO) Eveniment

Dacă ar mai trăi astăzi, Vlad Ţepeş ar avea cele mai mari şanse să ajungă preşedinte dintre liderii istorici ai României. Asta arată un sondaj CSCI dat publicităţii, citat de B1 TV. Astfel, fostul domnitor al Ţării Româneşti este lider detaşat în clasament cu un procent de 35%, urmat de Cuza cu 21% şi fostul domnitor al Moldovei, Ştefan cel Mare, cu 18%.

Institutul de sondare CSCI a plecat de la o situaţie ipotetică şi a verificat pe cine ar vota românii dintre domnitori, dacă aceştia ar trăi azi şi ar candida la alegerile prezidenţiale.
Iar caştigătorul unor alegeri prezidenţiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Ţepes, care domină clar clasamentul.

Nu mai puţin de 35% dintre români l-ar alege pe Vlad Ţepeş, prin comparaţie cu 21% care l-ar vota pe Cuza, 18% care l-ar vota pe Ştefan Cel Mare şi 9% care l-ar vota pe Mihai Viteazu. După aceştia, în top se mai află, în ordine descrescătoare, Constantin Brâncoveanu, Decebal şi Tudor Vladimirescu.

Sondaj: Românii l-ar vrea președinte pe Vlad Țepeș


Studiul arată că Vlad Ţepeş este câştigător printre alegătorii de toate vârstele, dar şi în bătălia sexelor, acolo unde este preferat atât de bărbaţi, cât şi de femei.

O surpriză este profilul celor care l-ar vota pe Mihai Viteazul. Alegătorii UDMR i-ar acorda acestuia votul, mai mult decât cei ai Stângii sau Dreptei româneşti. Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 4 februarie, pe un eşention de 1.096 de interviuri. Eroarea tolerată este de 3.2%, la un nivel de probabilitate de 95%.
Citeşte mai multe despre:   sondaj,   presedinte