Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soprana Angela Gheorghiu neagă că ar fi primit vreodată invitație oficială de a participa la Festivalul ”George Enescu”

Soprana Angela Gheorghiu neagă că ar fi primit vreodată invitație oficială de a participa la Festivalul ”George Enescu”

Un articol de: - 31 Aug 2015, 17:48
Foto: epochtimes-romania.com Eveniment
Angela Gheorghiu a declarat că nu a primit niciodată invitaţie oficială de a participa la Festivalul "George Enescu", în contextul în care Mihai Constantinescu a spus că soprana a fost invitată de trei ori la evenimentul muzical, însă nu a acceptat în niciun rând, informează Mediafax.

"Doamna Angela Gheorghiu a fost invitată de trei ori. Decizia dânsei a fost de a nu veni. Acum, dragoste cu sila nu se face. Dacă dânsa, la un moment dat, o să considere că poate să vină în condiţiile pe care le pune festivalul, cu mare plăcere va fi invitată. Nu cred că festivalul trebuie să stea într-un artist", a declarat Mihai Constantinescu.

Angela Gheorghiu afirmă însă că numele său a fost folosit în ultimii ani în declarații care nu au legătură cu realitatea, având în vedere că nu a primit niciodată o invitație oficială.

"În ultimii ani, a devenit un obicei regretabil ca numele meu să fie menţionat în preajma Festivalului Enescu în declaraţii inexacte şi vădit înşelătoare faţă de publicul din România. Recent, s-a menţionat că aş fi fost invitată în mai multe rânduri să particip la festival, dar de fiecare dată am refuzat. Ţin să precizez că nu am primit niciodată nici o invitaţie oficială, nici o propunere clară care să precizeze termenii în care participarea mea ar fi putut avea loc şi, cu atât mai puţin, vreun contract ferm. Particip la festivaluri internaţionale peste tot în lume. Numai în această vară am fost contractată - şi nu «invitată» - la Festivalul de la Verbier şi la prestigiosul Festival de la Salzburg şi peste tot organizatorii au dat dovadă de profesionalism şi rigoare, parcurgând aceleaşi etape fireşti în relaţia cu orice artist internaţional".

De asemenea, Angela Gheorghiu spune că este "descumpănitor" faptul că la Festivalul Enescu nu se respectă aceleaşi reguli ca la alte manifestări muzicale din alte ţări.

"Este, de aceea, cu atât mai descumpănitor pentru mine că pentru un festival organizat în ţara mea, pe care o promovez şi o susţin oriunde mă duc, nu se respectă aceleaşi reguli. În schimb, după un fir logic care îmi scapă, vina organizatorilor este aruncată, metodic, asupra mea. Îmi doresc ca aceste declaraţii care ocolesc cu premeditare realitatea să înceteze, iar organizatorii Festivalului Enescu să promoveze toţi artiştii români cu aceeaşi intensitate şi generozitate pe care o manifestă în relaţie cu cei de pe alte meleaguri", a mai spus Angela Gheorghiu.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români participă la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu" - cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu, care a început duminică şi se desfăşoară până pe 20 septembrie.


 
Loading...