Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Braşov, a murit la vârsta de 41 de ani, după o lungă suferință

Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Braşov, a murit la vârsta de 41 de ani, după o lungă suferință

Un articol de: - 27 Aug 2012, 15:42
Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Braşov, a murit la vârsta de 41 de ani, după o lungă suferință Foto: no14plusminus.ro Eveniment

Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Braşov, a murit luni, la vârsta de 41 de ani, după o lungă suferinţă. Ultimul spectacol susținute de soprană pe scena operei brașovene a avut loc pe 31 martie, anunță Mediafax.

"A început să se simtă rău de la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut. Soprana a fost foarte discretă în privinţa suferinţei ei, dar a avut, se pare, o boală incurabilă", a declarat secretarul muzical al Operei Brașov, Ovidiu Mezei.

Artista locuia la Bucureşti şi mergea la Braşov de fiecare dată când avea de susținut spectacole pe scena operei, a cărei angajată era din 2001.

Mirela Zafiri va fi înmormântată la Lugoj, oraşul ei natal, spre care convoiul funerar a plecat luni dimineaţă, din Bucureşti, unde locuia artista cu soţul său. Născută în Lugoj, Mirela Zafiri a studiat pianul, viola şi chitara încă din primii ani de şcoală. A fost licenţiată a Universităţii de Muzică Bucureşti, clasa prof. univ. Georgeta Stoleriu (1997), şi absolventă a Masterului Universităţii de Muzică Bucureşti, specializarea Artă vocală, la aceeaşi clasă (1999).

A realizat peste 230 de minute de înregistrări radio, două CD-uri, peste 45 de recitaluri de lied, turnee în Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Spania, Austria. A fost laureată a festivalurilor "Mihail Jora" 1998 şi "Ionel Perlea" 1999.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Brasov