Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Aproximativ 70.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost deja vaccinați împotriva COVID-19

Sorin Cîmpeanu: Aproximativ 70.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost deja vaccinați împotriva COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Feb 2021, 07:34
Sorin Cîmpeanu: Aproximativ 70.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost deja vaccinați împotriva COVID-19 Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

În jur de 70.000 de cadre didactice s-au vaccinat împotriva noului coronavirus până joi, a anunțat anunță Ministrul Sănătății. 

Sorin Cîmpeanu a precizat la Digi24 că sunt programate 131.682 de persoane, dintre care 55.673 s-au vaccinat deja: 21.493 au făcut prima doză și 34.180 rapelul. La acestea se adaugă aproape 8.000 de cadre didactice din învățământul superior medical vaccinate (inclusiv rapel) și înregistrate ca personal medical. De asemenea, se adaugă 4.965 angajați din învățământ și creșe vaccinați cu prima doză.

Centrele de vaccinare dedicate acestora vor rămâne deschise până seara, la ora 20:00, astfel încât numărul persoanelor imunizate în învățământ să crească. 

"Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri - n.r.). Astăzi (joi - n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Cadrele didactice sub 55 de ani vor fi vaccinate în general cu serul produs de AstraZeneca, iar cele care depășesc această vârstă, cu BionTech Pfizer.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   vaccinare profesori,   covid 19