Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Când trendul epidemiologic descendent va fi confirmat, dacă vom face progrese în vaccinare, Ministerul Educației va formula o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Când trendul epidemiologic descendent va fi confirmat, dacă vom face progrese în vaccinare, Ministerul Educației va formula o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Mai 2021, 22:05
Sorin Cîmpeanu: Când trendul epidemiologic descendent va fi confirmat, dacă vom face progrese în vaccinare, Ministerul Educației va formula o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre orizontul de timp în care toți elevii ar putea participa, fizic, la cursuri. Până atunci însă, miercuri, vor reveni la cursuri preșcolarii și elevii din clasele primare, iar cei din anii de gimnaziu vor face ore online sau în format fizic în funcție de două scenarii privind rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus.

 

Sorin Cîmpeanu: Predarea online a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale, a generat angoase, deficit de atenție

 

„Pentru că predarea online a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale, a generat angoase, deficit de atenție, am insistat în revenirea la școală cu prezență fizică. Astfel, încă de mâine (miercuri, 5 mai – n.r.), 1,4 milioane de elevi din învățământul primar și preșcolar vor putea reveni la școală cu prezență fizică. Se adaugă cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din școlile care funcționează în localități în care rata de incidență este mai mică de 1/1.000. Este vorba despre 2.057 de localități astăzi, când vorbim. Scenariul va fi refăcut în ziua de vineri”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației, despre momentul în care toți elevii vor reveni fizic la școală 

 

Întrebat în ce moment ar putea fi aduși toți elevii la școală fizic, ministrul Educației a răspuns:Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

”De îndată de trendul epidemiologic descendent va fi confirmat (...), dacă vom înregistra progrese în campania de vaccinare a personalului din învățământ, Ministerul Educației va fi îndreptățit să formuleze o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu. Acest lucru se va putea întâmpla peste circa două săptămâni, când vom solicita o analiză de moment prin care cei îndreptățiți din punct de vedere epidemiologic ne vor putea spune dacă pot fi reluate cursurile cu prezență fizică sau nu”.

”Elevii din clasele care nu sunt terminale (...) urmează să încheie semestrul doi pe 25 iunie. Sunt aproape opt săptămâni de școală. Fiecare săptămână de școală, cu prezență fizică, este esențială, în opinia mea”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu