Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, despre cum va afecta noua formă de calcul a incidenței scenarile în care funcționează școlile: Nu va genera perturbări majore ,într-un număr semnificativ de școli din România

Sorin Cîmpeanu, despre cum va afecta noua formă de calcul a incidenței scenarile în care funcționează școlile: Nu va genera perturbări majore ,într-un număr semnificativ de școli din România

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Feb 2021, 20:56
Sorin Cîmpeanu, despre cum va afecta noua formă de calcul a incidenței scenarile în care funcționează școlile: Nu va genera perturbări majore ,într-un număr semnificativ de școli din România Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat cum ar putea fi afectate școlile de noua metodă de calcul a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, la nivelul fiecărei localități. Cîmpeanu a anunțat că noua formulă nu va afecta într-un mod semnificativ unităile de învățământ din orașele mari, iar un număr mic de școli ar putea ajunge în scenariul roșu, odată cu schimbare ratei de infectare din localitate și depășirea cifrei de 3 la mia de locuitori.

„Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari. Dacă este vorba de introducerea unui focar precum un cămin de bătrâni sau un spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil ca acea localitate să fie dusă direct în scenariul de carantină.

Nu același lucru se va întâmpla și în localitățile mari, deci introducerea focarelor în rata de infectare ar urma să nu efecteze atât de mult scenariul după care vor funcționa școlile (...) Scenariile sunt clar definite în acest moment (...) Această introducere a focarelor, noua modalitate de calcul a ratei de infectare nu va genera perturbări majore într-un număr semnificativ de școli din România. Sigur că da va ridica rate de infectare, va duce unele școli, dar foarte puține, într-un scenariu care să nu mai permită altceva decât prezența copiilor din grădinițe și a elevilor din învățământul primar. Repet nu vor fi multe, am făcut o diferență între cele două abordări, cu și fără focare, iar diferența nu va fi mare din fericire”, a explicat ministrul Educației, la Antena 3.

 

Vaccinarea cadrelor didactice

 

Un număr de 60.000 de cadre didactice se vor vaccina în campania de imunizare dedicată. Sorin Cîmpeanu a anunțat că este vorba despre 45.000 de cadre didactice cu vârste sub 55 de ani și 15.000 de persoane cu vârste de peste 55 de ani.

„În luna aprilie cred că ne vom îndrepta spre 60% – 65%, luând în considerare și cadrele didactice care au trecut deja prin boală. În cele 60.000 de cadre ddiactice care intră în această campanie de vaccinare dedicată sunt 45.000 sub 55 de ani și 15.000 peste 55 de ani”, a mai precizat Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei,   rata de infectare