Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, despre educație: Intervențiile așteptate de sistem sunt absolut necesare, punctuale

Sorin Cîmpeanu, despre educație: Intervențiile așteptate de sistem sunt absolut necesare, punctuale

Un articol de: - 15 Sep 2015, 17:43
Sorin Cîmpeanu, despre educație: Intervențiile așteptate de sistem sunt absolut necesare, punctuale Foto: dantanasa.ro Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat marți, la Parlament, că "intervențiile" care se fac în sistemul educațional sunt absolut necesare și așteptate de sistem, scrie Agerpres.

"Intervențiile pe care le realizăm în momentul de față în educație sunt absolut necesare, cerute, așteptate de sistem, sunt intervenții absolut punctuale. Ele trebuie să se înscrie într-o viziune generală de ansamblu care să permită obținerea de rezultate în educație prin aplicarea unor măsuri coerente și, după aceea, consecvente pe o durată mult mai mare decât este aceea a unui mandat de ministru. (...) Am găsit de cuviință că este prea mult și prin implementarea în paralel a noii programe în clasa a V-a și a IX-a, a VI-a și a X-a, a VII-a și a XI-a, a VIII-a și a XII-a am putea finaliza această reformă curriculară. Este absolut necesară, restul sunt intervenții punctuale, în anul 2020. Consider și susțin că mai repede de atât nu se poate modifica un sistem precum cel al educației", a declarat Cîmpeanu.

În ceea ce privește autorizațiile sanitare pentru școli aduse luni în discuție de președintele Klaus Iohannis, ministrul crede că termenul impus de acesta, anul 2018, pentru rezolvarea acestor probleme este unul realist. (Detalii AICI)

Referitor la absolvenții de liceu care nu reușesc să obțină diploma de promovare a examenului de Bacalaureat, Cîmpeanu precizează că "cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat au acea atestare a competențelor care este foarte importantă, dar nu la fel de importantă ca o diplomă de Bacalaureat pentru identificarea unui loc pe piața muncii. Recunosc că este o mare problemă cu acest număr de absolvenți. Am spus că la liceu nu trebuie să intre în clasa a noua cei care nu iau cel puțin nota cinci".

Citeşte mai multe despre:   educatie,   Sorin Cimpeanu,   Parlamentul Romaniei,   Klaus Iohannis