Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei

Un articol de: Raluca Tindeche - 22 Ian 2021, 19:12
Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri, că regulile de distanţare în unităţile de învăţământ vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, potrivit Agerpres. 

"Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie. Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. 

Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori. Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat", a spus Sorin Cîmpeanu.

El a mai precizat că Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa stocurilor de materiale în toate şcolile din România. 

"Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor.

Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203", a explicat ministrul. 

"Sunt şcoli, cele care sunt în zone în care rata de infectare este sub unu la mia de locuitori, care se deschid în totalitate. În aceste şcoli va fi foarte greu să respectăm toate măsurile", a mai spus acesta. 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu