Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, despre situația în care s-ar reveni integral la învățământul online: ”Lucrurile vor sta mai bine, dar nu suficient de bine” / Unde continuă să fie probleme (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre situația în care s-ar reveni integral la învățământul online: ”Lucrurile vor sta mai bine, dar nu suficient de bine” / Unde continuă să fie probleme (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 24 Feb 2021, 22:06
Sorin Cîmpeanu, despre situația în care s-ar reveni integral la învățământul online: ”Lucrurile vor sta mai bine, dar nu suficient de bine” / Unde continuă să fie probleme (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, în scenariul nedorit în care toate școlile ar trebui să treacă la învățământul online, situația ar fi mai bună decât înainte de începutul semestrului al doilea, dar nu suficient de bună.

 

Ce spune ministrul Educației despre o eventuală revenire la școala online 

 

Întrebat, miercuri seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, dacă efortul de dotare a elevilor cu echipamente pentru școala online continuă acum, deși în cele mai multe unități de învățământ cursurile au loc față în față, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Cu siguranță, da. În fiecare zi sunt livrate laptop-uri achiziționate deja (...), există proiecte care să facă posibilă dotarea cu echipamente IT și susținerea digitalizării prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este un program care este într-o continuă discuție, se realizează fișe de reformă pentru fiecare acțiune, iar digitalizarea care include și echipamentele IT este considerată prioritară”.

De asemenea, întrebat dacă în cazul în care s-ar pune problema revenirii la școala exclusiv online lucrurile ar sta mult mai bine decât înainte de semestrul al doilea, ministrul Educației a răspuns: ”Nuanța corectă ar fi că vor sta mai bine, dar nu suficient de bine. (Problemele sunt – n.r.) la formarea cadrelor didactice pentru predarea online, la modalități de evaluare sigură în online, ați văzut că au apărut deja semne de întrebare și probleme față de relevanța notelor obșinute în online. În multiple planuri apar probleme și ne dorim cu toții să evităm, la maximum, trecerea din nou integral în online”.

 

Sorin Cîmpeanu, precizări în legătură cu cazul studenților de la Facultatea de Drept care riscă să fie exmatriculați pentru că au copiat la examenele online

 

În acest context, Cîmpeanu s-a referit la cazul celor 49 de studenți din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității din București care sunt în pericol de exmatriculare după ce au copiat la examenele online. Este vorba despre studenți din anul I, care  au creat grupuri paralele, prin intermediul cărora rezolvau la comun subiectele de examen.

„Nu aș vrea să stigmatizăm o instituție care a sesizat acest aspect cu bună credință. Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizarea și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare nu numai în acestă situație, ci în multe alte situații. Este un caz în care a fost semnalată această situație, dar nu înseamnă că e singurul”, a spus ministrul Educației.Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

În ceea ce privește pregătirea cadrelor didactice pentru învățământul online, Cîmpeanu a declarat, cu mai multe ocazii că el însuși a constatat cât de puțin pregătit este pentru acest sistem de desfășurare a cursurilor.

”Credeam că sunt pregătit pentru predarea online (...).După primele ore mi-am dat seama cât de puține știu”, spunea Cîmpeanu la începutul lunii februarie.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu