Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, despre testele antigen: Au fost utilizate în școli 4.000 din cele 1,15 milioane distribuite. Asta arată slaba capacitate de asigurare cu personal medical necesar administrării lor

Sorin Cîmpeanu, despre testele antigen: Au fost utilizate în școli 4.000 din cele 1,15 milioane distribuite. Asta arată slaba capacitate de asigurare cu personal medical necesar administrării lor

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 22:20
Sorin Cîmpeanu, despre testele antigen: Au fost utilizate în școli 4.000 din cele 1,15 milioane distribuite. Asta arată slaba capacitate de asigurare cu personal medical necesar administrării lor Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că au fost distribuite 1,15 milioane de teste antigen de către Direcțiile de sănătate publică, dintre care au fost utilizate 4.000, ceea ce arată „slaba capacitate de asigurare cu personal medical necesar administrării acestor teste”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre testele antigen în școli

 

„S-au distribuit de către Direcţiile de Sănătate Publică 1.150.000 de teste din care au fost utilizate 4.000. Asta arată slaba capacitate de asigurare cu personal medical necesar administrării acestor teste. Am recomandat şi recomandăm testarea în şcoli, sigur cu acordul părinţilor, dar testarea rămâne singurul mijloc de a ne asigura, alături de vaccinare desigur că activitatea în şcoli se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Testarea acelor elevi simptomatici desigur şi testarea contacţilor direcţi ai elevilor care au fost confirmaţi pozitiv”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seara, la Antena 3, potrivit News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că numărul cabinetelor de medicină școlară este foarte redus.

„Testarea este în sarcina DSP şi sunt convins că se vor implica chiar mai mult decât până acum în suportul pentru testarea elevilor care vor avea acordul părinţilor. (...) Numărul cabinetelor de medicină şcolară este foarte redus, 18% din şcoli, acolo unde nu sunt cabinete de medicină şcolară sarcina rămâne către direcţiile de sănătate publică. De altfel, şi angajaţii cabinetelor de medicină şcolară sunt tot angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, dar este nevoie de acordul părinţilor şi recomandăm ca părinţii să îşi dea acest acord. Sigur că ne uităm la alte state precum Franţa şi Austria care folosesc în şcoli teste non-invazive pe bază de salivă ceea ce poate că ar mai risipi din reticenţa părinţilor în a-şi da acordul pentru testare”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Tot duminică seară, ministrul Educației a vorbit și despre vaccinarea personalului din învățământ, dar și despre oferirea de mărțișoare în școli.

Întrebat dacă luni, 1 martie, pot fi oferite mărţişoare şi flori, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Nu cred că există vreo autoritate în statul român care să îşi dorească sau care să reuşească să interzică acest lucru. Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei,   testarea rapida in scoli